Ingrediënten
  • 210 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 120 gram roomboter, gesmolten
  • 240 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 180 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 150 milliliter slagroom
  • 2 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
Christel
20 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 210 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 120 gram roomboter, gesmolten
  • 240 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 180 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 150 milliliter slagroom
  • 2 middelgrote eieren, op kamertemperatuur

Deze cheesecake bak je in de magnetron

Een stukje gebakken cheesecake slaan wij nooit af. Helemaal als het een home made taart is. Wij maken regelmatig een heerlijke, gebakken cheesecake, alleen is het een groot nadeel dat deze taart lang in de oven moet. Gelukkig hebben we een alternatief gevonden, want deze cheesecake hoeft maar 5 minuten in de magnetron!

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de digestieve koekjes en gesmolten boter in een kom en meng goed.
  • Bekleed een siliconen, magnetronbestendige taartvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem.
  • Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix luchtig met een handmixer.
  • Voeg het vanille-extract en de slagroom toe en mix tot alles goed is vermengd.
  • Breek 1 ei en voeg toe aan het beslag. Mix tot het ei goed is opgenomen. Herhaal met het tweede ei.
  • Schenk de cheesecakevulling in je taartvorm.
  • Zet de cheesecake 2 minuten in de magnetron (1200watt). Bak daarna nog een keer 2 minuten. Check je cheesecake vervolgens. Wiebelt je taart nog veel in het midden? Bak de cheesecake dan nog 1 minuut in de magnetron.
  • Laat de cheesecake afkoelen en zet de taart een paar uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Bananencheesecake met dulce de leche

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Bolger Baking | Beeld: Videostill