Sanne
20 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 1/2 theelepels zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig 

Of het nu gaat om frietjes, verwerkt in een taart of een gepofte variant: wij zijn dol op zoete aardappel. En wij niet alleen, de aardappelvariant is tegenwoordig ontzettend populair. Deze zoete aardappelchips zijn ontzettend lekker en je maakt ze gemakkelijk en snel in de airfryer. Daarnaast heb je er maar een paar ingrediënten voor nodig — waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt. Een heerlijke, gezonde snack! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zoete aardappelchips:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  • Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes van 3 tot 6 mm. 
  • Doe de zoete aardappelschijfjes in een middelgrote kom en voeg de olijfolie toe. Roer door elkaar tot alle schijfjes goed bedekt zijn. 
  • Voeg zout, peper en tijm toe en roer alles opnieuw goed door elkaar.
  • Werk in batches. Leg een laagje zoete aardappelchips op de bodem van de airfryer en bak gedurende 14 minuten, tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Herhaal dit tot alle schijfjes op zijn.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Diëtist geeft duidelijkheid: hoe gezond is zoete aardappel eigenlijk? 

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty