Je hebt maar 5 ingrediënten nodig voor deze pizza/pasta-ovenschotel!

Een combinatie van de twee lekkerste dingen op de wereld: pizza en pasta! Wat wil een mens nog meer. Deze pasta-ovenschotel is heerlijk én ook nog eens gemakkelijk om te maken. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig en binnen no-time heb je een lekkere ovenschotel op tafel staan. Wedden dat je de kinderen hier helemaal blij mee maakt?

Wat heb je nodig? (voor 6 tot 8 personen)

  • 500 gram van je favoriete pasta (penne, vlinders of rotini)
  • 900 milliliter marinara saus
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 100 gram pepperoni plakjes
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • een beetje olijfolie

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een grote ovenschaal en vet deze alvast in met wat olijfolie.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur met kokend water. Kook de pasta ongeveer 2 minuten minder dan op de verpakking wordt aangegeven. Dus als er 8 minuten op de verpakking staat, kook de pasta dan 6 minuten.
  • Doe de pasta in een vergiet en laat het goed uitlekken. Doe de pasta in een grote kom en meng dit samen met de helft van de marinara saus, ongeveer 2/3e van de pepperoni plakjes en de oregano.
  • Voeg de helft van de pasta in de grote ovenschaal en maak hier een egale laag van. Strooi de helft van de mozzarella over de pasta. Doe nu de andere helft van de pasta in de ovenschaal en maak hier ook weer een egale laag van. Maak de topping af door de andere helft van de marinara saus, de mozzarella en pepporoni plakjes te verdelen.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten, totdat de mozzarella lichtbruin van kleur wordt.
  • Het gerecht kan tot 3 dagen in de koelkast en in een goed afgesloten bak bewaard worden.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill