14 november 2017
30 min.
4 - 6 pers.

Een perfecte combinatie van sperziebonen en héél veel kaas

Deze lekkere groene boontjes zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Ze zijn heerlijk met een gekookt aardappeltje en een stukje vlees. Maar soms willen we ook wel een keer wat anders dan altijd de bonen op de traditionele manier bereiden. Daarom is dit recept misschien wel dé uitkomst als je ze eens op een andere manier wilt eten! 

Nadat je deze sperziebonen met kaas (heel veel kaas) hebt gehad, wil je nooit meer anders.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel alle gesneden sperziebonen in een ovenschaal.
  • Schenk en verdeel de room over de sperziebonen in de ovenschaal. Leg hier vervolgens dun gesneden plakjes knoflook op en bestrooi het geheel met een snufje zout en wat chilivlokken.
  • Bestrooi alles met mozzarella en Parmezaanse kaas en zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
  • Wanneer de kaas mooi gesmolten en lichtbruin van kleur is, is het gerecht klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Delish | Beeld: Videostil 

Ingrediënten
  • 900 gram sperziebonen, gewassen  
  • 125 milliliter room
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • Een snufje zout chilivlokken
  • 2 theelepels geraspte citroenschil