Je maakt het jezelf zo veel moeilijker door pasta te spoelen

Heb jij ook van je moeder geleerd dat je altijd je pasta na het koken even moet spoelen onder kraan? Wij ook. Is dat alleen wel nodig om de pasta geschikt te maken voor gebruik in je favoriete gerecht? Het antwoord is: nee.

Je hoeft pasta helemaal niet af te spoelen, liever niet zelfs. Als je dit namelijk wel doet spoel je veel zetmeel weg. Dat is enorm zonde, omdat dat zetmeel je pastasaus juist romiger maakt. Ook bindt je pasta beter aan de saus als dat zetmeel erop blijft zitten. Daarbij kleeft de pasta ook nog eens minder en is hij dus ook makkelijker in gebruik.

Koude pasta
Toch gaat dit niet altijd op. Als je de pasta niet door een saus wil gooien, maar bijvoorbeeld wil gebruiken voor een pastasalade, is het wel aan te raden om je pasta eerst even af te spoelen. Het is dan makkelijker koud te gebruiken en het wordt ook meteen koud. Zo hoef je tenminste niet eindeloos te wachten tot je pasta een keer is afgekoeld.

Saus over of door pasta?
Ben jij trouwens iemand die altijd de saus over de gekookte pasta heen gooit? Zonde! Je ontneemt jezelf zo veel smaak. Als je de pasta door de saus schept en nog drie minuten laat koken krijgt-ie veel meer smaak.

Wil je meer pasta-trucs? Bekijk deze eens:

Bron: HLN | Beeld: pxhere