Desy

Jij gaat dit voortaan ook doen!

Sinds wij de baking soda hebben uitgevonden, zijn we een hele gelukkige redactie. Zo kun je er de oven blinkend schoon mee maken, laat je met baking soda de afzuigkap weer glanzen en doet het wonderen voor je inductiekookplaat. En ook voor het fris houden van de prullenbak is baking soda een wondermiddeltje. 

Die prullenbak, daar gaan nu eenmaal nare geurtjes vandaan komen

Etensresten
Ondanks het feit dat we vaak de vuilniszak verwisselen en regelmatig de prullenbak schoonmaken met een doekje en schoonmaakmiddelen, blijven die nare geurtjes toch kleven aan de bak. Niet zo raar ook, aangezien we er vaak voedingsmiddelen en verpakkingen van producten ingooien. Deze etensresten worden warm en gaan dan al gauw nare geurtjes veroorzaken. We kunnen de prullenbak natuurlijk regelmatig schoonmaken, maar hoe kunnen we voorkomen dat de geurtjes ontstaan?

Baking soda
Vieze geurtjes kunnen gemakkelijk voorkomen worden door baking soda te gebruiken. Is je prullenbak gemaakt van plastic, strooi dan een klein laagje baking soda op de bodem van de prullenbak voordat je de zak erin doet. Heb je echter een metalen prullenbak, dan moet je een extra stap ondernemen om ervoor te zorgen dat er geen roest ontstaat. Doe een flinke hoeveelheid baking soda in een koffiefilter en bindt deze dicht door middel van een elastiekje. Leg het dichtgeknoopte koffiefilter op de bodem van de prullenbak alvorens je de zak erin stopt. Vieze geurtjes zijn nu voorgoed verleden tijd!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Spruce | Beeld: Videostill