Naomi

Je pasta zal alleen maar lekkerder worden van de juiste saus

In Nederland houden we heel veel van de Italiaanse keuken. Spaghetti, macaroni, lasagne; we eten het allemaal! Toch denken we niet echt na welke saus we over onze favoriete pastasoort gooien. Italianen zouden gruwelen als ze onze recepten zien. Kookfans helpt je om de juiste saus bij de juiste pastasoort te kiezen.

Spaghetti
Spaghetti is iets waar geen twijfel over bestaat; dat moet zo simpel mogelijk. Een spaghettisaus kan je heel makkelijk zelf maken door wat Parmezaanse kaas, knoflook, tomatenpuree, olijfolie en een handje pijnboompitten in de keukenmachine te doen. Knijp er een citroen in uit en kruid het wat met zout en peper. 

Ravioli
Bij ravioli hoort weer een hele andere saus, namelijk een heerlijke, romige saus. Maak bijvoorbeeld eens een saus met zelfgemaakte salieboter. Snijd de salie grof, leg de blaadjes salie en de boter in een steelpan en laat de boter op een heel zacht vuur langzaam smelten. Breng het geheel nog even op smaak met wat peper en zout.

Tagliatelle
Tagliatelle met worst en gekarameliseerde cherrytomaatjes is echt een goddelijke combinatie. Om dat te maken bak je de stukjes worst in een beetje boter. Zet de worst dan even apart en bak de cherrytomaatjes kort mee. Voeg dan boter, knoflook, dragon, en wat suiker aan het geheel toe. Voeg daarna de worst weer toe en tot slot de gekookte tagliatelle.

Strascinati
Deze kleine schelpjes komen het beste tot hun recht met basilicumpesto, kappertjes, rucola, pijnboompitjes, zout en peper en wat Parmezaanse kaas. Gooi dat alles door de pasta heen en wedden dat je zit te genieten?

Mafaldine
Dit zijn die geribbelde langwerpige stroken pasta. De saus voor deze pasta wordt gemaakt met groenten. Een mix van tuinbonen, olijven en rucola werk al erg goed. Doe daar wat knoflook doorheen, wat peper en flink wat Parmezaanse kaas en de saus is perfect!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay