Christel
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 340 gram pasta naar keuze
  • 450 gram (pittig) gehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram boerenkool
  • 200 gram mozzarella
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Ontzettend makkelijk om te maken

Als je geen tijd hebt om uren te zwoegen in de keuken zijn ovenschotels altijd dé oplossing om tijd te besparen. Vaak hoef je alleen de ingrediënten te combineren, het geheel in een ovenschaal te schenken en de schaal vervolgens in de oven te schuiven. Wil jij een lekkere maaltijd serveren, maar zie je het niet zitten om lang te koken? Dan is deze Italiaanse ovenschotel echt wat voor jou.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden, pers de knoflook en snijd de boerenkool fijn.
  • Doe het gehakt in een koekenpan en bak dit in ongeveer tien minuten bruin. Voeg daarna de knoflook toe en bak dit twee minuten mee.
  • Kook de pasta al dente, giet het vervolgens af en doe de pasta weer terug in de pan.
  • Voeg het gehakt en de boerenkool aan de pasta toe en roer dit tot alles goed is vermengd.
  • Doe de helft van de pasta in een grote ovenschaal en verdeel hier vervolgens de helft van de mozzarella over. Schep daarna de rest van de pasta in de ovenschaal en verdeel hier daarna de rest van de mozzarella over.
  • Verdeel eventueel nog wat Parmezaanse kaas over het gerecht. 
  • Zet de schaal voor 20 á 25 minuten in de oven.
  • Serveer met een salade.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gimme some Oven | Beeld: videostill