Hanna Mellema

En ze zijn allemaal even lekker!

Heb je zin in garnalen, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Geen zorgen, Kookfans is er om je een handje te helpen. Hieronder geven we je een aantal heerlijke recepten waarin garnalen centraal staan. Van soep tot pasta en zelfs taco’s: de mogelijkheden zijn eindeloos!

1. Romige pasta met garnalen

Pastagerechten blijven toch wel één van onze favorieten. En al helemaal wanneer er knoflook in zit. Met dit makkelijke recept voor pasta met garnalen, knoflook en citroen heb je binnen no time de hele familie aan tafel! Omdat het hele gerecht in één pan wordt bereid is het eenvoudig en ontzettend snel – net als het opruimen.

romige pasta

Beeld: Adobe Stock

2. Zelfgemaakte krokante garnalen

Garnalen zijn natuurlijk ook het perfecte borrelhapje. Met dit overheerlijke recept maak je zelf de lekkerste en krokantste garnalen. En dat met maar vijf ingrediënten!

krokante garnalen

Beeld: Adobe Stock

3. Spring rolls met garnalen

Deze kleurrijke spring rolls met garnaal zijn de perfecte frisse, lichte en gezonde maaltijd.  Ze vergen weinig tijd in de keuken en zitten vol met groente. Zo kun jij binnen een mum van tijd van een heerlijke gezonde snack genieten!

spring rolls

Beeld: Pexels

4. Salade met garnalen en avocado

Avocado en garnalen in één gerecht: gezond én lekker. Beter kan niet, toch? Deze heerlijke salade kun je bereiden als voorgerecht, of lekker opsmikkelen als lunch.

salade

Beeld: Unsplash, Taylor Kiser

5. Vistaco’s met knoflookgarnalen en yoghurtdip

Gezond eten lijkt soms misschien lastig, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Deze gezonde garnalentaco’s met yoghurt avocado dip bewijzen dat wel. Hartstikke voedzaam, en tegelijkertijd hartstikke lekker!

vistaco's

Beeld: Unsplash

6. Thaise groene currysoep met garnalen

We sluiten de lijst af met een heerlijk recept uit de Thaise keuken, want daar zijn wij gek op. De lekkerste geuren vullen je keuken wanneer je met Thaise ingrediënten kookt. Heb je deze week zin in een vullende maaltijdsoep die ook nog eens eenvoudig is om te bereiden? Dan heb je geluk, want deze Thaise groene currysoep met garnalen is er eentje voor in de (kook)boeken!

Thaise groene currysoep

Beeld: Videostill YouTube

Ook lekker: Recept: quesadillas met BBQ pulled chicken

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookfans Archief | Beeld: Pexels, Adobe Stock