Ingrediënten
  • 225 gram linguine of andere pastasoort
  • 500 gram grote garnalen
  • 160 gram spinazie
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 eetlepels ongezouten boter
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel rode chilivlokken
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Scheutje olijfolie
  • Verse peterselie
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
Dorien Ypma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram linguine of andere pastasoort
  • 500 gram grote garnalen
  • 160 gram spinazie
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 eetlepels ongezouten boter
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel rode chilivlokken
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Scheutje olijfolie
  • Verse peterselie
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak

Er bestaat niets beters dan een pasta met veel room en knoflook

Pastagerechten blijven toch wel onze favoriet – en al helemaal wanneer er veel room en knoflook in zit. Met dit makkelijke pastarecept heb je binnen no time de hele familie aan tafel! Omdat het hele gerecht in één pan wordt bereid is het eenvoudig en snel te maken – én het opruimen ook.

Zo maak je romige pasta met garnalen, knoflook en een vleugje citroen

  • Kook een ruime hoeveelheid water in een grote wokpan en voeg de pasta toe. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en zet opzij.
  • Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie en 2 eetlepels boter. Voeg de knoflook en de rode chilivlokken toe en bak het lichtjes aan.
  • Voeg de garnalen, zout en peper toe aan de pan en roer tot de garnalen roze beginnen te kleuren. De garnalen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Verdeel de oregano over de garnalen en kook de spinazie tot het is geslonken.
  • Doe de pasta weer in de pan en voeg vervolgens ook de Parmezaanse kaas, resterende boter en de peterselie toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zorg dat de boter gesmolten is.
  • Wanneer de garnalen gaar zijn, kan het citroensap toegevoegd worden.
  • Meng het geheel nogmaals door elkaar en verdeel de romige pasta op borden.
  • Leg een partje citroen op de pasta en het is klaar om te serveren.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Knus herfstgerecht: ratatouille met zoete aardappel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock