Recept: salade met garnalen en avocado

Ingrediënten
  • 500 gram garnalen uit de diepvries
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 kopje quinoa
  • 200 gram gemengde sla
  • 1 kopje cherrytomaatjes
  • 2 avocado's
  • 1 kopje geroosterde kikkererwten
  • 4 eetlepels lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1 kopje olijfolie
Esther Reitsema
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram garnalen uit de diepvries
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 kopje quinoa
  • 200 gram gemengde sla
  • 1 kopje cherrytomaatjes
  • 2 avocado's
  • 1 kopje geroosterde kikkererwten
  • 4 eetlepels lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1 kopje olijfolie

De perfecte, makkelijke lunch

Avocado en garnalen in één gerecht: gezond én lekker. Beter kan niet, toch? Deze heerlijke salade kun je bereiden als voorgerecht, of lekker opsmikkelen als lunch. Sta je al in de startblokken? Wij vertellen je hoe je ‘m maakt!

Zo maak je de salade:

  • Ontdooi eerst de garnalen. Doe deze in een kom lauw water en laat ze ongeveer 10 minuten staan.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Houd je niet van quinoa? Dan kun je in plaats daarvan ook witte rijst gebruiken. Laat de quinoa of rijst na het koken afkoelen.
  • Als de garnalen ontdooid zijn, meng je deze met olijfolie, knoflook, zout en eventueel peper.
  • Doe de gekruide garnalen in een middelgrote pan en bak ze op middelhoog vuur, ongeveer één minuut aan beide kanten.
  • Als de garnalen gebakken zijn, kun je door met het maken van de dressing. Snipper hiervoor de sjalotjes, doe deze in een kommetje en voeg de azijn, honing, mosterd en zout toe. Meng dit goed door elkaar en voeg tijdens het mixen langzaam de olijfolie toe. Zet het mengsel daarna even opzij, terwijl je verder gaat met de salade.
  • Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en de avocado in dunne reepjes. Hak het witte gedeelte van de lente-uitjes fijn.
  • Neem een grote kom, doe de gemengde sla daarin en voeg alle ingrediënten toe. Meng de dressing door de salade en voeg naar smaak peper toe.
  • En klaar is je salade. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: herfstsalade met pompoen, roodlof, appel en geitenkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Chopsecrets.com | Beeld: Unsplash. Taylor Kiser