Ingrediënten
  • 12 vellen rijstpapier
  • 200 gram vermicelli rijstnoedels
  • 260 gram garnalen
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 60 gram taugé
  • 10 blaadjes groene sla
  • 1 rode kool
  • Munt
  • Koriander
  • Sojasaus
  • Chilisaus
  • Pindasaus
Redactie Kookfans
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 12 vellen rijstpapier
  • 200 gram vermicelli rijstnoedels
  • 260 gram garnalen
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 60 gram taugé
  • 10 blaadjes groene sla
  • 1 rode kool
  • Munt
  • Koriander
  • Sojasaus
  • Chilisaus
  • Pindasaus

Perfect voor op de warme dagen

Met deze warme temperaturen kunnen wij ons voorstellen dat je opzoek bent naar een frisse, lichte en gezonde maaltijd. Deze zomerse spring rolls met garnaal zijn daarvoor perfect. Ze vergen weinig tijd in de keuken en zitten vol met groente. Zo kun jij binnen mum van tijd van een heerlijke gezonde maaltijd genieten in het zonnetje.

Aan de slag!

  • Bereid eerst alle groente voor: snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes, hak de kool fijn en verzamel alle ingrediënten voor de vulling op een groot bord.
  • Kook de vermicellinoedels enkele minuten in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de noedels af en spoel ze vervolgens af met koud water. Zet opzij.
  • Kook de garnalen in 3-4 minuten in kokend gezouten water.
  • Leg de garnalen vervolgens in ijswater. Dep ze in de pan en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de staarten.
  • Voeg ongeveer 2,5 centimeter water toe aan een grote, diepe schaal. Leg een rijstvel in het water en laat dit een paar seconden weken. Let op: het moet nog steeds stevig aanvoelen als je het verwijdert en op je aanrecht of bord legt.
  • Op 1/3 gedeelte van de rijstvellen (die het dichtstbij je is) leg je de groenten, kruiden en gekookte rijstnoedels in lagen op elkaar.
  • Rol een rijstvel tot je ongeveer nog 1/3 rijstpapier over hebt. Leg hier 2 tot 3 stukjes garnaal, met de kant naar boven, op een rij. Breng eventueel op smaak met zout.
  • Rol een rijstvel helemaal af zodat je een roll krijgt.
  • Serveer de zomerse spring rolls op een bord met een bakje pindakaassaus, chilisaus of sojasaus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Onmisbare recepten voor een heerlijke picknick

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels