5 heerlijke varianten op standaard toast

Eens wat anders!

Toast met avocado is een heerlijke lunch die ook nog eens voedzaam is. We eten dan ook regelmatig een plakje van het knapperige brood met die romige, peervormige vrucht. Toch gaat die avocado op dat sneetje brood en beetje vervelen. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet hoe je je toast nog smakelijker maakt!

Ga jij een van deze varianten een keer proberen?

Een goed begin is het halve werk

Als je toast maakt is het belangrijk dat beide kanten van je sneetje brood lekker knapperig zijn. Het heerlijke smeerseltje dat je op je toast doet, komt immers niet tot z’n recht als de basis niet goed is. Je kunt je brood roosteren in een koekenpan, maar je krijgt wellicht toch een beter resultaat als je het brood roostert in een toaster of tosti-apparaat. Afijn, hieronder zie je een paar heerlijke gerechten met toast. 

1. Toast met romige champignons en knoflook

toast met romige champignons
Alles wat romig is en waar veel knoflook in zit, vinden we heerlijk. Dit is een gerecht dat je prima als lunch of als voorgerecht kunt eten. Maak je niet druk om de calorieën. Deze romige champignons op toast zijn de calorieën dubbel en dwars waard!

2. Pittige garnalendipsaus met toast

pittige garnalendipsaus

Voor lekkere smeerseltjes en dipsauzen gaan we graag naar de markt om de romigste, meest verse sauzen in de wacht te slepen. Maar het is minstens zo lekker om je eigen warme dipsaus te maken. Deze pittige garnalendipsaus met toast is daar het perfecte voorbeeld van!

3. Romige kip op toast

kip op toast

In het weekend pakken we vaak wat groter uit met het ontbijt, de lunch én het diner. De yoghurt wordt ’s ochtends ingeruild voor een croissantje, als lunch nemen we een lekkere soep met stokbrood en als het aankomt op het diner eten we nog weleens buiten de deur. Een gerecht dat we graag tussen de middag maken is deze romige kip op toast.

4. Toast met gerookte zalm en roomkaas

gerookte zalm
Helaas hebben we niet altijd tijd om een uitgebreide lunch klaar te maken. Wil je een lekkere lunch maken die binnen een paar minuten klaar is? Maak dan eens toast met gerookte zalm en roomkaas.

5. Gepocheerde eieren in knoflookyoghurt met pittige boter en toast


Eggs Benedict, maak plaats! Wie dol is op gepocheerde eieren moet het Turkse gerecht cilbir eens proberen. Een heerlijk stevig ontbijt dat ontzettend veel smaak bevat. Waar wacht je nog op? Sla de ingrediënten maar meteen in en duik de keuken in.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Beeld: Kookfans, videostill, Unsplash