Ingrediënten
  • 40 gram roomboter
  • 3 of 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 500 gram champignons, grofgesneden
  • 1/2 theelepel groentebouillonpoeder
  • 100 gram crème fraîche of roomkaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sneetjes toast
  • Verse bieslook, fijngesneden, naar smaak + extra om te serveren
30 juli 2019

Heerlijk als voorgerecht!

Alles wat romig is en waar veel knoflook in zit, vinden we heerlijk. Zo aten we dit weekend toast met romige champignons als voorgerecht. Dat het niet zo gezond is en dat je de volgende dag nog kunt ruiken dat je knoflook hebt gegeten, daar moet je je maar niet druk om maken. Deze romige champignons op toast zijn de calorieën dubbel en dwars waard!

Bezuinig vooral niet op de knoflook!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Smelt de roomboter op een middelhoog vuur in een koekenpan.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Roer de tijm erdoorheen.
  • Voeg de champignons toe en meng goed met het botermengsel.
  • Laat 5 minuten op het vuur staan en roer regelmatig.
  • Voeg de groentebouillonpoeder, crème fraîche of roomkaas toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk balsamicoazijn bij de saus en roer er wat bieslook doorheen. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de romige champignons over de toast en serveer met extra bieslook. Geniet ervan!

Ook lekker: Romige Toscaanse garnalen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 40 gram roomboter
  • 3 of 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 500 gram champignons, grofgesneden
  • 1/2 theelepel groentebouillonpoeder
  • 100 gram crème fraîche of roomkaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sneetjes toast
  • Verse bieslook, fijngesneden, naar smaak + extra om te serveren