Ingrediënten
  • 200 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 35 gram roomboter
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter slagroom
  • Zout en peper
  • 1 theelepel tijm
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 300 gram quiche- en taartdeeg
  • 200 gram roomkaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • Verse tijm, ter garnering
Christel
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 35 gram roomboter
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter slagroom
  • Zout en peper
  • 1 theelepel tijm
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 300 gram quiche- en taartdeeg
  • 200 gram roomkaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • Verse tijm, ter garnering

Ga jij dit binnenkort maken?

Voor een stukje quiche of hartige taart zijn wij altijd wel te porren. Helemaal als er een romige vulling in deze lekkernij zit, zijn we er als de kippen bij. Is dit maar wat herkenbaar? Dan vind je deze hartige plaattaart met romige champignonvulling vast heerlijk!

Bijna zonde om te delen…

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de hartige plaattaart?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de champignons in plakken en snipper 1 rode ui. 
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de champignons, ui en het bouillonblokje toe als de boter is gesmolten. Bak de champignons een paar minuten en roer regelmatig door.
  • Voeg de bloem toe en meng goed door de champignons. Bak daarna 1 minuut.
  • Voeg de slagroom toe en breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en tijm. Roer opnieuw goed door.
  • Laat de saus inkoken en voeg daarna de parmezaanse kaas toe.
  • Rol het taartdeeg uit en leg op de bakplaat.
  • Smeer de roomkaas gelijkmatig over het taartdeeg uit, besmeer de randen niet.
  • Vouw de randen 1 centimeter naar binnen.
  • Verdeel de champignonsaus gelijkmatig over de plaattaart.
  • Snijd de overgebleven rode ui in ringen en verdeel over de taart. Besmeer de randen van de plaattaart met het losgeklopte ei.
  • Bak de plaattaart 23 tot 25 minuten en laat even afkoelen.
  • Garneer de hartige taart met wat verse tijm
  • Geniet ervan!

Lees ook: Farfalle met pesto, courgette en geroosterde pistachenootjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: One Kitchen – A Thousand Ideas | Beeld: Videostill YouTube