Christel
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 80 gram gerookte zalm
  • 1/4e rode ui, grof gesneden
  • Kappertjes naar smaak
  • Rucola naar smaak
  • Peper naar smaak

Lekker als lunch

Een boterham met kaas gaat op een gegeven moment wel vervelen en dus trakteren we onszelf tijdens de lunch graag op wat lekkers. Pannenkoeken is een van die gerechten die we dolgraag eten tussen de middag, maar het maken van een lekkere pannenkoek neemt wel wat tijd in beslag. Zin in een lekkere lunch die je snel hebt gemaakt? Maak dan eens toast met gerookte zalm en roomkaas.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de plakken brood in een broodrooster of rooster ze in de oven.
  • Smeer de roomkaas op een van de boterhammen.
  • Leg de ui, kappertjes, zalm en rucola erboven op.
  • Breng op smaak met wat peper.
  • Geniet ervan!

Variatietip: maak je lunch extra lekker door wat citroensap en verse, fijngesneden, bieslook toe te voegen. Doe de roomkaas in een kommetje en roer daar de citroensap en bieslook doorheen, voordat je de roomkaas op de boterham smeert.

Lees ook: 8x de lekkerste pastagerechten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cooking with Julia | Beeld: videostill