Ingrediënten
  • 60 gram roomboter
  • 2 grote gele uien, dungesneden
  • Zout en peper
  • 60 milliliter droge sherry
  • 2 theelepels verse tijm, grofgesneden
  • 225 gram roomkaas
  • 125 gram zure room
  • 80 gram mayonaise
  • 80 gram jonge kaas, geraspt + extra ter garnering
  • 80 gram gruyèrekaas, geraspt + extra ter garnering
  • Verse bieslook, fijngesneden
  • 1 stokbrood, om te serveren
Christel
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram roomboter
  • 2 grote gele uien, dungesneden
  • Zout en peper
  • 60 milliliter droge sherry
  • 2 theelepels verse tijm, grofgesneden
  • 225 gram roomkaas
  • 125 gram zure room
  • 80 gram mayonaise
  • 80 gram jonge kaas, geraspt + extra ter garnering
  • 80 gram gruyèrekaas, geraspt + extra ter garnering
  • Verse bieslook, fijngesneden
  • 1 stokbrood, om te serveren

Een superromige dipsaus

In het weekend gunnen we onszelf net wat meer als het op ongezond eten aankomt. Doordeweeks bedanken we nog weleens voor dat lekkere knabbeltje, maar in het weekend scheuren wij als eerste die zak chips open. Iets wat niet mag ontbreken tijdens een snackavondje is stokbrood met een lekker dipsaus. Ben jij dol op dipsauzen met kaas, dan moet je deze Franse uiendipsaus echt eens proberen!

Wat is jouw favoriete dipsaus?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Franse uiendipsaus?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de uien toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Roer goed door en draai het vuur laag.
  • Laat de uien karameliseren in zo’n 20 minuten. Roer de uien regelmatig door.
  • Draai het vuur wat hoger en voeg de sherry en tijm toe. Laat op het vuur staan tot de sherry is ingekookt. Dit duurt zo’n 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Doe de roomkaas, zure room, mayonaise, jonge kaas en gruyère in een kom en roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de gekarameliseerde uien toe en roer opnieuw goed door. Breng de saus eventueel op smaak met nog wat extra peper.
  • Hevel de saus over in een ovenschaal en verdeel er nog wat jonge kaas en gruyère overheen.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de schaal er 30 minuten instaan.
  • Serveer de Franse uiendip met wat bieslook en stokbrood.

Ook lekker: Kipfilets met knoflookboter

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish