Ingrediënten
  • 2 kleine kipfilets (zo’n 340 gram)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter
  • 1 bosui, dun gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 jalapeño peper (optioneel)
  • 60 milliliter kippenbouillon
  • 360 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel dragon, fijngesneden
  • 2 stukken brood, getoast
01 februari 2019
30 min.
2 pers.

Heerlijk als verwenlunch

In het weekend pakken we vaak wat groter uit met zowel het ontbijt, de lunch als het diner. De yoghurt wordt ’s ochtends ingeruild voor een croissantje, als lunch nemen we een lekkere soep met stokbrood en als het aankomt op het diner eten we nog weleens buiten de deur. Een gerecht dat we tussen de middag graag maken, is deze romige kip op toast.

Ga jij dit binnenkort maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd de kipfilet in repen en breng op smaak met zout.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten een paar minuten. Doe in dezelfde pan de bosui, paprika en jalapeño peper en breng op smaak met wat zout.
  • Bak de groentes een paar minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de slagroom toe als de kippenbouillon bijna helemaal is ingekookt. Roer goed door.
  • Laat de pan net zo lang op het vuur staan tot de slagroom de structuur van een saus heeft.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en voeg toe aan de saus.
  • Roer de crème fraîche door de saus en verhit te kip.
  • Breng de saus eventueel op smaak met nog wat zout en peper. Roer als laatste de dragon door de saus.
  • Verdeel de saus over de stukken brood.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Broccoli met spekreepjes in een romige kaassaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 2 kleine kipfilets (zo’n 340 gram)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter
  • 1 bosui, dun gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 jalapeño peper (optioneel)
  • 60 milliliter kippenbouillon
  • 360 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel dragon, fijngesneden
  • 2 stukken brood, getoast