03 oktober 2021

Is het Cas, Gwenn of Jacques geworden?

Vanavond was het dan eindelijk zover: de spannende finale van Heel Holland Bakt Nog een keer. De drie overgebleven oud-kandidaten, Cas, Gwenn en Jacques, hebben voor de laatste keer alles uit de kast gehaald om te laten zien dat zij de titel ‘Beste thuisbakker van Nederland 2021’ verdienen. En de winnaar is…

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Heel Holland Bakt Nog een keer. 

Winnaar

Het was een zenuwslopende finale, want de finalisten waren aan elkaar gewaagd. Voor de laatste keer mochten ze hun bakkunsten aan heel Nederland laten zien. Nadat Cas, Gwenn en Jacques een eerste opdracht hebben gemaakt, gingen ze verder met de technische opdracht. Deze is altijd pittig, zo ook in de finale. Tot slot mochten de bakkers zich wagen aan het ultieme spektakelstuk. Nadat iedereen flink had uitgepakt, werd de gelukkige winnaar bekend gemaakt. Niemand minder dan Gwenn heeft gewonnen!

Tweede kans

Dit seizoen kregen zeven oud-kandidaten een tweede kans. Zij hebben allemaal al eens eerder meegedaan aan een regulier seizoen van Heel Holland Bakt, maar moesten voor de finale de witte tent verlaten. In de tussentijd hebben de bakkers niet stilgezeten, want er werd thuis flink op los gebakken. Hoog tijd om hun vorderingen te laten zien in dit speciale all stars-seizoen. Cas, Gwenn en Jacques wisten dit keer vier anderen voor te blijven en stonden vol trots in de finale, een hele prestatie!

Zelf aan de slag

Iedere week krijgen de HHB-kandidaten drie opdrachten. Twee daarvan kunnen ze thuis voorbereiden, maar de technische opdracht is altijd een verrassing. Ze krijgen daarbij ook slechts een minimale uitleg. Wil jij zelf ook eens zo’n opdracht proberen? Wij hebben de recepten van de technische opdrachten voor je uitgewerkt – maar dan wel met een volledig recept. Durf jij de uitdaging aan?

Lees ook: Dít gebeurt er met het overgebleven eten van Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Roland J Reinders/MAX