Fabiën

Wordt het allemaal weggegooid?

Dat de deelnemers van Heel Holland Bakt goed kunnen koken moge duidelijk zijn. Er worden immers heel lekkere en mooie creaties gemaakt. Maar, wat gebeurt er eigenlijk met al dat eten dat gebakken en gekookt wordt tijdens het programma?

Opgegeten

Nieuwssite NU.nl wist het verlossende antwoord te achterhalen.  “Alles wordt opgegeten. Na de opnames stort de crew zich op de creaties van de kandidaten. Maar ze proeven ook graag van elkaars baksels. Alles wat dan nog overblijft, gaat mee naar huis”, aldus Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

Sarena Solari, die het programma in 2015 won, vertelt dat ze niet altijd zin had om de taart op te eten na de opnames. Na het bakken kon zij geen taart meer zien. Ze nam altijd wat mee voor haar collega’s.

Gebruikt

Miljuschka Witzenhausen, presentatrice en televisiekok, zegt dat er bij alle kookprogramma’s nooit wat wordt weggegooid. “Als je in de foodbusiness zit, hou je van eten en gooi je echt niets weg”, vertelt ze. “Zelfs chocola die in het decor wordt gebruikt, wordt weer teruggesmolten en teruggebracht naar patissiers.”

Er zit wel een nadeel aan al dat lekkere eten. “Ik ben tijdens de opnames van Topchef Academy zo’n zeven kilo aangekomen.” Aha!

Lees ook: Heel Holland Bakt-bokaal van Elizabeth in scherven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Heel Holland Bakt