Ingrediënten
  • 85 gram ongezouten boter
  • 250 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 480 milliliters volle melk
  • 120 milliliter water, kamertemperatuur
  • 4 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Voor de tiramisu-vulling:
  • 2 theelepels espressopoeder
  • 2 theelepels water, warm
  • 360 milliliter volvette room
  • 15 milliliter rum (optioneel)
  • 120 gram mascarpone
  • 120 gram banketbakkerssuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 21 gram cacaopoeder
  • Voor de slagroomtopping:
  • 120 milliliter volvette room
  • 15 milliliter rum (optioneel)
  • 15 gram banketbakkerssuiker
  • 1 theelepel cacaopoeder (optioneel)
3 uur + 2 uur koelen min.
8 pers.

Wat een goed idee!

Heb je weleens een crêpes-taart gegeten? Flinterdunne crêpes die zich vormen tot een zoete taart met heerlijke vulling. Met dit recept krijgt het een Italiaans tintje, en maken we een tiramisu crepês-taart. Mét uiteraard koffie, mascarpone en cacaopoeder. Buon appetito!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de tiramisu crêpes-taart:

Maak het crêpesbeslag: 

  • Smelt 6 eetlepels boter in de magnetron of op het fornuis. Koel dit voor ongeveer 5 minuten.
  • Doe de afgekoelde gesmolten boter, bloem, suiker, zout, melk, water, eieren en vanille-extract in een blender of keukenmachine. Je kunt dit ook met de hand mengen in een grote mengkom.
  • Het mengsel moet zijdezacht zijn, met de consistentie van room. Het beslag is dus veel dunner dan pannenkoekenbeslag.
  • Doe het beslag in een kom en dek het goed af. Laat dit 1 uur tot 1 dag staan.
  • Bak de crêpes in een pan: gebruik de resterende boter om de pan in te vetten. Giet 3-4 eetlepels in een pan en draai de pan zodat het beslag zo ver mogelijk uitrekt.
  • Bak de crêpe in 1-2 minuten goudbruin en draai om zodra de onderkant gestold is. Bak de andere kant 30 seconden tot de pannenkoek gaar is.
  • Leg de crêpe op een bord en bak de andere pannenkoeken ook. Je kunt bakpapier gebruiken om de crêpes los van elkaar te houden. In totaal bak je ongeveer 28 crêpes.
  • Dek de stapel af en zet opzij.

Maak de tiramisu-vulling:

  • Meng met een vork het espressopoeder en warme water in een kleine kom. Zet dit opzij om een paar minuten af te koelen.
  • Gebruik een handmixer of standaardmixer met een gardeopzet en klop de slagroom en rum (optioneel) samen op middelhoge snelheid tot middelgrote pieken, voor ongeveer 3-4 minuten. Zet de slagroom opzij.
  • Klop met een handmixer de mascarpone, banketbakkerssuiker, vanille-extract en espresso samen op gemiddelde snelheid in een grote kom tot ze gecombineerd en glad zijn, voor 2 minuten.
  • Spatel de slagroom door het mascarponemengsel. Gebruik de vulling direct of dek het af, je kunt het maximaal 1 dag in de koelkast zetten.

Zet de tiramisu crêpes-taart in elkaar:

  • Verdeel 1-2 theelepels vulling in het midden van je taartplateau of taartschaal. Dit zorgt ervoor dat je cake niet verschuift.
  • Leg een crêpe op het taartplateau of op de taartschaal. Verdeel ongeveer 2 volle eetlepels vulling gelijkmatig over de bovenkant. Bestrooi desgewenst met cacaopoeder.
  • Herhaal het aanbrengen van de crêpes, vulling en een laagje cacaopoeder. Top met de laatste crêpe.

Voor de slagroomtopping:

  • Mix met een handmixer of keukenmachine met gardeopzet de slagroom, rum (optioneel) en banketbakkerssuiker samen op middelhoge snelheid tot middelgrote pieken ontstaan, dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
  • Smeer of spuit de slagroom op de taart. Bestrooi met cacaopoeder.
  • Zet de cake voor minimaal 3 uur en maximaal 1 uur in de koelkast.
  • Snijd punten van de taart en serveer op bordjes.
  • Eet smakelijk!

Benieuwd hoe je dit heerlijke recept maakt? In onderstaande filmpje zie je dat!

Ook lekker: Recept: tiramisu latte

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Sally’s Baking Addiction | Beeld: iStock

Ingrediënten
  • 85 gram ongezouten boter
  • 250 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 480 milliliters volle melk
  • 120 milliliter water, kamertemperatuur
  • 4 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Voor de tiramisu-vulling:
  • 2 theelepels espressopoeder
  • 2 theelepels water, warm
  • 360 milliliter volvette room
  • 15 milliliter rum (optioneel)
  • 120 gram mascarpone
  • 120 gram banketbakkerssuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 21 gram cacaopoeder
  • Voor de slagroomtopping:
  • 120 milliliter volvette room
  • 15 milliliter rum (optioneel)
  • 15 gram banketbakkerssuiker
  • 1 theelepel cacaopoeder (optioneel)