08 februari 2018

Heb jij hier weleens bij stilgestaan?

Omdat vrijwel alle Nederlanders het doen, staan we er niet bij stil dat bepaalde eetgewoontes best wel vreemd zijn. Zou jij niet weten wat er dan precies ‘vreemd’ is aan dat wat wij doen met ons eten? Dan hebben wij een leuk overzichtje voor je, want onderstaande dingen zijn toch best wel vreemd voor mensen die niet zijn opgegroeid in Nederland.

Prakken
Krijgen we aardappelen voorgeschoteld? Dan grijpen we meteen naar onze vork om de boel plat te prakken. Zo smaakt het veel lekkerder, toch? Bovendien doen we dat ook regelmatig met stamppot. In welk land doen ze dat nu?

Beschuit met muisjes
Wanneer een baby is geboren, vinden we het in Nederland hartstikke leuk om dan te trakteren op beschuit met muisjes. Is er een jongetje geboren? Dan sieren blauwe muisjes het beschuitje. De geboorte van een meisje wordt gevierd met roze muisjes.

Snackmuur
Plekken waar je even wat junkfood kunt halen heb je in allerlei landen, maar ‘de muur’ met allerlei snacks erin niet. Wij gooien even een muntje in de muur en kunnen daarna een vakje opentrekken waarachter een lekkere snack schuilt.

Haring
Niet iedereen houdt van vis, toch heeft vrijwel elke Nederlander weleens naar een rauwe haring met uitjes gehapt. Aan z’n staart hou je ‘m boven je mond en vervolgens hap je in de rauwe vis waar allerlei uitjes aan hangen. Is happen te lastig? Dan kwakken we het visje op een wit bolletje. 

Patat
Een frietje is iets wat ze in elk land wel kennen, maar Nederlanders eten hun patat toch vaak wel even anders. Geen bakje, maar een puntzak houdt hier onze portie patat bij elkaar. Daarnaast eten we het graag met een kwak mayonaise terwijl in andere landen de patatjes vaak in ketchup worden gedipt. En dan hebben we het nog niets eens over een patatje oorlog gehad. Satésaus eten ze in andere landen vrijwel nooit met patat (én wij doen er dan ook nog eens rauwe uitjes bij).

Lees ook: Bier én patat; deze frietjes met een jasje van bier moet je proberen!

Fan van dit artikel? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle eten | Beeld: Pixabay