Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 3 wortelen
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 stuk kipfilet
  • een snufje zeezout
  • een snufje gemalen peper
08 februari 2018
15 min.
4 pers.

Deze soep kan wonderen verrichten

We hebben er al een behoorlijke tijd last van in Nederland: een griepepidemie. Heb jij hier ook last van? Dan is je weerstand laag, voel je je snotterig, grieperig en misschien heb je ook wel koorts. Erg vervelend. Het liefst zijn er er zo snel mogelijk weer van af (of kregen we er in eerste instantie niet eens last van). Misschien dat dit simpele recept voor de lekkerste soep je kan helpen om snel van de griep af te zijn!

Deze soep is simpel én snel klaar, een beter recept voor de grieperigen onder ons bestaat er bijna niet.

Zo maak je het:

  • Snijd de ui in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit hier vervolgens de ui in.
  • Snijd de wortelen en groene paprika in kleine blokjes en voeg het toe in de soeppan.
  • Strooi de Provençaalse kruiden over de groenten en roer alles een aantal minuten goed door elkaar tot de groenten zacht zijn geworden.
  • Afhankelijk van de sterkte, voeg 1 of 2 tabletten kippenbouillon toe samen met 1 liter water.
  • Breng alles al roerend aan de kook.
  • Bak ondertussen in een andere pan de kipfilet goudbruin, haal die vervolgens van het vuur en haal met twee vorken de kipfilet uit elkaar totdat er stroken/stukjes kipfilet ontstaan.
  • Voeg de kipstukjes toe aan de soep en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken. Eet smakelijk!

Lees ook: Verkoudheid of griepje te pakken? Dan kun je déze dingen beter niet eten!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cook Eat Paleo | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 3 wortelen
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 stuk kipfilet
  • een snufje zeezout
  • een snufje gemalen peper