Dit hadden we eerder moeten weten

De airfryer is tegenwoordig bij menig huishouden in de keuken te vinden. En dat is niet zo gek, want je kunt ontzettend veel lekkere dingen in het apparaat klaarmaken. Het enige nadeel: je moet ‘m af en toe ook goed schoonmaken. Gelukkig is dat met het volgende trucje niet zo moeilijk. 

Airfryer schoonmaken

De airfryer schoonmaken: het is een klusje dat we graag uitstellen omdat het nou eenmaal niet heel makkelijk is. Tenminste, totdat je deze methode van TikTokker @cleaningwithdanielled hebt gezien. Etensresten die vastzitten aan het mandje en verschillende sappen en vetten die plakken aan je apparaat? In een mum van tijd ziet je airfryer er weer uit als nieuw.

Vaatwastablet

Wat moet je doen? Het is snel en simpel: leg een vaatwastablet in het mandje van je airfyrer. Kook water in een waterkoker en giet dat eroverheen. Laat dit even staan en maak in de tussentijd de buitenkant van je apparaat schoon met een doekje en wat schoonmaakmiddel. Haal het mandje daarna uit het apparaat en spoel deze goed af, je zult zien dat al het vuil vanzelf loslaat en dat hij weer glimt. Gooi daarna de onderste bak uit het apparaat leeg, hierin zit nu het water met al het vuil en vet. Spoel goed af en ga er nog even met een afwasborstel doorheen. Laat de onderdelen even uitlekken of droog ze meteen af en tada… Je airfryer is weer als nieuw!

@cleaningwithdanielled

Reply to @andria1015 dishwasher tablet hack! So quick and easy ? #cleaningwithdanielle #cleaninghacks

? Just a Cloud Away – Pharrell Williams

Inspiratie

Glimt jouw airfryer weer na het schoonmaken? Tijd om nieuwe recepten te proberen! Op Kookfans hebben we talloze recepten van gerechten die je in de airfryer kunt maken. We geven je daarom graag wat inspiratie. Wat dacht je van kaneelhapjes of knapperig knoflookbrood? Maar ook pizza, gepocheerd ei en sesam kip zijn favoriet op de redactie. Welk recept wil jij weleens proberen?

Lees ook: Deze 8 dingen moet je nooit in de airfryer bereiden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok @cleaningwithdanielled | Beeld: Kookfans