01 april 2022
Sanne

Een belangrijke veiligheidswaarschuwing voor twee Body & Fit-shakes

Drink jij regelmatig eiwitshakes van Body & Fit? Let dan even goed op. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft namelijk een belangrijke veiligheidswaarschuwing gedeeld over twee van deze shakes. Mogelijk zit hier een te hoog gehalte van een kankerverwekkende stof in.

Waarschuwing

Body & Fit, leverancier van voedingssupplementen, waarschuwt voor hun plantaardige proteïneshakes. Het gaat om de ‘Vegan Protein Vanilla 400G Shake’ en de ‘Vegan Protein Banana 400G Shake’. “Een batch van deze producten bevat mogelijk een ethyleenoxidegehalte (ETO) dat het door de EU-wetgeving toegestane niveau overschrijdt”, meldt de NVWA. Ethyleenoxidegehalte is een kankerverwekkende stof en dat kan gevaarlijk zijn.

Deze producten

Heb jij nog zo’n banaan- of vanilleshake in de kast staan? Check de verpakking dan even goed om er zeker van te zijn dat je het drankje veilig kunt nuttigen. De waarschuwing geldt voor de volgende producten:

  • B&F Vegan Protein Vanilla 400G Shake – Lot 221261 (houdbaarheidsdatum 6-6-2022)
  • B&F Vegan Protein Vanilla 400G Shake – Lot 221452 (houdbaarheidsdatum 6-6-2022)
  • B&F Vegan Protein Banana 400G Shake – Lot 221261 (houdbaarheidsdatum 6-6-2022)

Weggooien

Heb jij één of meerdere van deze eiwitshakes in huis? Body & Fit stelt dat consumptie van producten met ingrediënten die ethyleenoxide bevatten geen onmiddellijk gevaar voor de gezondheid oplevert. Als je dit stofje over een langere periode consumeert, kunnen er echter wel gezondheidsproblemen ontstaan. Gooi verpakkingen met bovenstaande shakes daarom weg en neem contact op met de klantenservice via 088 220 2999 of [email protected]

Ook lekker: 6 Gezonde smoothies die smaken als milkshakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pexels