Ingrediënten
  • 1 eetlepel knoflook, gehakt
  • Een snuf zout en peper
  • 2 theelepels maïzena
  • 450 gram kipfilet, in grove blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bosui, gesneden
  • 7 eetlepels kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gember, gehakt
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 2 theelepels suiker
Roos
20 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel knoflook, gehakt
  • Een snuf zout en peper
  • 2 theelepels maïzena
  • 450 gram kipfilet, in grove blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bosui, gesneden
  • 7 eetlepels kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gember, gehakt
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 2 theelepels suiker

Heerlijk als bijgerecht of snack

Van knapperige aardappeltjes tot aan een appeltaart: we kunnen alles in een airfryer bereiden. Dat deze keukentopper ook in staat is om heerlijk malse kip te bereiden, blijkt wel uit dit gloednieuwe recept. Vandaag maken we sesam kip uit de airfryer. Lekker bij de rijst of als snack! 

Valsspelen

Oké, we moeten toegeven. Dit recept wordt niet in z’n geheel in de airfryer bereid, we pakken voor de saus van de sesam kip namelijk een aparte pan. Toch zorgt de airfryer er wel voor dat de kip een knapperige buitenkant, maar o zo malse binnenkant krijgt. En dat is nou juist wat dit gerecht zo heerlijk maakt. Aan de slag!

Zo maak je de sesam kip:

  • Snijd de kip in grove stukken en leg op een bord. Kluts in een kom een ei en roer de stukken kip vervolgens door het ei.
  • Weeg 40 gram maïzena af in een kom en breng op smaak met peper en zout. Haal vervolgens de kipfilet stukken door de kom. Zorg dat alle kanten van de kipstukjes bedekt zijn met maïzena.
  • Leg de kip in het mandje van een voorverwarmde airfryer. Bak de kip vervolgens voor 15 minuten op 200 ºC.
  • Terwijl de kip in de airfryer zit, verhit je olijfolie in een middelgrote pan. Bak hierin de knoflook en gember kort aan.
  • Voeg de bouillon, rijstazijn, sojasaus en suiker in een kommetje. Roer door en giet in de pan.
  • Meng 3 theelepels maïzena met 3 eetlepels water in een klein bakje. Roer door en schenk bij de saus. Blijf tijdens het schenken steeds roeren.
  • Voeg de kip toe aan de saus en roer opnieuw goed door.
  • Serveer de saus op een bord en top af met sesamzaadjes.
  • Optioneel: garneer de kip met bosui.

Is je kip nog bevroren? Op deze 3 manieren kun je kip het beste ontdooien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Amy Wong | Beeld: iStock