Ingrediënten
  • 2 pakjes pizzadeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 43 gram geplette tomaten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel oregano
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1/2 mozzarella-bal, gesneden in plakken van ongeveer 0,5 centimeter
  • Basilicumblaadjes, voor garnering 
30 min.
2 pers.

We wisten niet dat het zo makkelijk was

Er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza. Echter is het altijd een hele klus om zelf een goede pizza te maken. Het resultaat? We bestellen toch maar weer bij de plaatselijke pizzeria. Maar wist je al dat je heel gemakkelijk zelf pizza’s kunt maken in de airfryer? Wij vertellen je hoe je te werk gaat. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Pizza uit de airfryer

We dachten altijd dat het een hele klus was om zelf goede pizza’s te maken. Blijkt dat we het gewoon nog niet hadden geprobeerd met de airfryer! Met dit eenvoudige recept maak je heel gemakkelijk steengoede pizza’s. Dankzij de airfryer wordt de pizza namelijk luchtig in het midden en knapperig aan de buitenkant, net zoals in een echt pizzaoven en precies zoals je ‘m wilt hebben.

Een paar tips

Voordat we het recept delen, nog een aantal praktische tips:

  • Maak de pizza altijd in de mand van de airfryer. Wanneer je de pizza klaarmaakt en belegt op je keukenblad, is het een hele moeilijke opgave om ‘m heel over te brengen in het mandje.
  • Gebruik twee tangen of spatels om de gebakken pizza voorzichtig uit de mand te halen. Je moet precies en geconcentreerd te werk gaan, maar de beloning is niet mis. Alle toppings blijven netjes op hun plek en glijden niet naar de bodem van je airfryer, wat erg zonde zou zijn.

Zo maak je pizza in de airfryer:

  • Druk het pizzadeeg voorzichtig plat met je handen op een schoon, met bloem bestoven, oppervlak. Maak een cirkel met een diameter van zo’n 20 centimeter (of kleiner als het mandje van je airfryer niet zo groot is).
  • Herhaal de eerste stap met het tweede pizzadeeg.
  • Bestrijk beide bodems met olijfolie.
  • Leg de eerste bodem, met de oliekant naar boven, in de mand van je airfryer.
  • Roer in een middelgrote kom de geplette tomaten, knoflook en oregano door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de helft van het tomatenmengsel op het midden van het uitgerolde pizzadeeg. Verdeel in een gelijkmatige laag, waarbij de buitenste korst (rand) van het deeg ‘bloot’ blijft.
  • Verdeel de helft van de plakjes mozzarella over de pizza.
  • Bak 10 tot 12 minuten op 400 °C in de airfryer, of tot de korst goudbruin is en de kaas gesmolten.
  • Haal de eerste pizza met 2 tangen uit het mandje en garneer met basilicumblaadjes.
  • Herhaal stap vier tot en met acht met de tweede pizzabodem.
  • Garneer en serveer.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: kip fajita’s uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels, Philips

Ingrediënten
  • 2 pakjes pizzadeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 43 gram geplette tomaten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel oregano
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1/2 mozzarella-bal, gesneden in plakken van ongeveer 0,5 centimeter
  • Basilicumblaadjes, voor garnering