01 november 2018

Je aardappelen worden net wat lekkerder als je het wel correct klaarmaakt

Wat is het tegenwoordig nog lastig om iets goed te doen. Blijkbaar doen we alles verkeerd. Zo bereiden we onze gevulde eieren niet correct, maken we de een na de andere fout bij het klaarmaken van kip en ook het doen van boodschappen gaat niet helemaal goed. En nu kunnen we weer eentje toevoegen aan het lijstje, want blijkbaar gaan we ook de mist in wanneer we onze aardappelen willen koken.

En wij maar denken dat het koken van aardappelen zo simpel is.

Temperatuur

Je zult heus geen gekke ziekten oplopen als je je aardappelen ‘verkeerd’ kookt, maar het blijkt dat je dan wel minder lekker eet. Volgens Budget 101 moet je namelijk je aardappelen al in de pan doen wanneer het water nog koud is. Veel mensen doen de aardappelen pas in de pan als het water al heet is, maar het is veel beter om je aardappel rustig op temperatuur te laten komen met het water.

Waarom

Groenten die onder de grond groeien, waaronder dus aardappelen, bevatten over het algemeen best veel zetmeel. Dit zetmeel kan verminderd worden tijdens het kookproces. Door de aardappel geleidelijk te verwarmen, kunnen de celwanden versterkt worden en hierdoor ervaar je minder snel een melige smaak als je de aardappelen eet.

Lees ook: 5 onnodige fouten die veel mensen maken met hun braadpan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Budget 101 | Beeld: Unsplash