03 september 2018

Je kunt maandelijks veel besparen als je deze dingen niet meer doet

Aan het begin van de maand is boodschappen doen voor de meeste mensen nog geen dingetje, maar aan het eind van de maand moet de knip bij velen toch even op de portemonnee. Waar blijft het geld toch? Ga jij naar de supermarkt en zou je graag willen besparen op de boodschappen? Voorkom dan dat je deze fouten maakt.

Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Fout 1: producten kopen zonder een plan

Niet iedereen is er even vatbaar voor, maar zo nu en dan laten we ons verleiden door tijdelijke exotische producten tijdens speciale weken in de supermarkt. Wat dacht je bijvoorbeeld die Kiwano die eens in de zoveel tijd in de schappen ligt? Het stekelige gele stuk fruit van twee euro is toch het perfecte stuk fruit voor in je fruitbowl. Nope, het is eigenlijk alleen maar duur. Bedenk goed welke producten je nodig hebt, waarom je ze nodig hebt en of er niet een goedkoper alternatief is.

Fout 2: kleine snackverpakkingen kopen bij de kassa

Het zou maar zo kunnen dat je naar een kassa-aanbieding grijpt als je wortel schiet in de rij. Een klein zakje nootjes voor een euro, dat is toch een verantwoorde snack. Ook is die ene euro heus niet zo veel, maar als je kijkt naar de prijsverhouding ben je toch echt een stuk duurder uit. Je kunt beter een voordeelverpakking pinda’s kopen dan dat kleine zakje dat bij de kassa hangt.

Fout 3: voedingsmiddelen kopen buiten het seizoen

Die aardbeien zien er inderdaad verleidelijk uit en ze ruiken nog lekker ook, maar je betaalt er al snel een godsvermogen voor als het niet het seizoen is voor de zomerkoninkjes. Ter vergelijking: in de winter betaal je makkelijk €4.50 voor een bak aardbeien van 500 gram en in de zomer kun je diezelfde bak ook scoren voor 2 euro. Dit geldt niet alleen voor aardbeien, maar voor alle groente en fruit die buiten het seizoen worden verkocht. Probeer te kiezen voor groenten- en fruitsoorten die op het moment dat jij gaat winkelen in het seizoen zijn.

Fout 4: alleen biologische producten willen kopen

We kunnen niet ontkennen dat biologische producten niet goed voor je zijn. Alleen we weten ook allemaal wat voor prijskaartje eraan hangt. Toch is het goed om je eens te verdiepen in welke biologische groenten- en fruitsoorten nu echt een stuk beter voor je zijn. Zo zijn er niet-biologische groente- en fruitsoorten die net zo gezond voor je zijn als de biologische variant. Je moet alleen net weten welke.

Lees op de volgende pagina welke fouten je nog meer moet voorkomen in de supermarkt.

Pagina 1/2