Ingrediënten
  • 190 gram ongebrande amandelen
  • 120 gram sojayoghurt of lactosevrije yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • Kwart theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel appelciderazijn
  • 10 gram bieslook, fijngesneden
  • 1 theelepel oreganokruiden 
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden 
Sabine
Ingrediënten
  • 190 gram ongebrande amandelen
  • 120 gram sojayoghurt of lactosevrije yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • Kwart theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel appelciderazijn
  • 10 gram bieslook, fijngesneden
  • 1 theelepel oreganokruiden 
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden 

Genieten, zonder lactose!

Een allergie of gevoeligheid voor lactose komt verdraaid lastig uit. In vrijwel alle melkproducten zitten lactose, behalve in de aangepaste kazen, boter en melk. Alleen daar hangt weer een ander prijskaartje aan dan de normale variant. Wat dacht je bijvoorbeeld van roomkaas? Ten eerste is die prijzig en ten tweede hebben lang niet alle supermarkten deze roomkaas. Gelukkig kun je ook zelf een lactosevrije roomkaas maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Wel de amandelen 16 uur lang in water. Giet ze daarna af.
  • Doe alle ingrediënten, op de bieslook, oregano en knoflook na, in een blender en zet de blender aan tot alle ingrediënten fijn zijn. Dit duurt een paar minuten.
  • Het mengsel hoort dik te zijn, maar eventueel kun je een paar eetlepels water toevoegen om het mengsel wat soepeler te krijgen.
  • Snijd de bieslook fijn en voeg de bieslook en knoflook en oregano toe aan het mengsel en roer. Proef en voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe.

Lees ook: Déze lekkere kazen kun je wel eten als je lactose-intolerant bent!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube