30 augustus 2018

Maak jij je schuldig aan een van deze fouten?

Als er visite komt is het wel zo leuk om een paar lekkere hapjes op tafel te zetten. Wij kiezen regelmatig voor lekkere Hollandse snacks en zetten de blokjes kaas, droge worst en gevulde eieren op tafel. Gevulde eieren vallen altijd wel in de smaak en zijn bovendien niet moeilijk om te maken. Toch zijn er wellicht een paar fouten die je maakt waardoor je gevulde eieren net wat minder lekker worden dan ze hadden kunnen zijn. We hebben een paar van de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet.

Zo maak je de lekkerste gevulde eieren

Je kookt de eieren te lang

Het is iedereen weleens overkomen dat je de eieren te lang kookt, omdat je niet op de tijd lette. Het is geen grote ramp, alleen zie je dan een lelijke grijze rand om je eieren heen en zijn de eierdooiers niet meer romig maar droog. Bovendien is het eiwit ook een stuk minder lekker. Weet je niet precies hoe lang je je eieren het beste kunt koken? Doe de eieren dan in een pan en schenk koud water in de pan tot de eieren onder water staan. Breng het water aan de kook en draai het vuur daarna laag. Kook de eieren nog 8 á 9 minuten en geef ze daarna een ijsbad.

Je gebruikt kakelverse eieren

Waarschijnlijk denk je hoe verser hoe beter, in veel gevallen is dat ook zo. Maar helaas zijn superverse eieren lastig om te pellen. Waardoor je ei er een stuk minder mooi uitziet. Uiteraard moet je ook geen eieren gebruiken die al te oud zijn.

Je prakt de eierdooiers met een vork

Veel mensen doen de gekookte eierdooiers in een kom en prakken deze daarna fijn met een vork. Kan prima, maar hierdoor zul je altijd nog klontjes in het mengsel hebben. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om de eierdooiers in een zeef boven een kom te doen en deze er voorzichtig doorheen te drukken. Hierdoor maak je een puree van je eierdooiers en houd je ze fluffy en romig.

Je gebruikt te veel mayonaise

Gevulde eieren zijn niet compleet zonder mayonaise. Zodra de eierdooiers fijn zijn, is het tijd voor de mayonaise. Schep niet lukraak wat mayonaise uit de pot in de kom, want hierdoor gebruik je al snel te veel mayonaise. Met een klein beetje mayonaise kom je een heel eind. Schep daarom steeds een klein beetje mayonaise bij de eierdooiers, roer het door elkaar en breng op smaak met kruiden. Je kunt altijd nog extra mayonaise toevoegen.

Benieuwd naar meer dingen die je per ongeluk fout doet? Lees het op de volgende pagina.

Pagina 1/2