Een pizza of een cheesecake bakken doe je ook in deze vetvrije frituurpan

Bij een airfryer denk je al snel aan minder vette patatjes en snacks als bitterballen en kroketten. Toch kun je nog veel meer klaarmaken met dit apparaat. Wij zetten een paar onverwachte dingen voor je op een rijtje. 

Pizza

Toegegeven, je moet wel een flink grote airfryer hebben om een pizza in klaar te kunnen maken. Een hele pizza kun je daarom nog altijd het beste in een oven bakken. Maar heb je bijvoorbeeld een paar stukjes pizza over van de avond ervoor? Dan kun je die makkelijk in de vetvrije friteuse opwarmen. Ze worden dan lekker krokant, zonder dat er extra vet aan te pas komt. Je kunt ook heerlijke minipizzaatjes maken in de airfryer.

Stukje vlees

Je hoeft een stukje vlees niet langer in een pan met een flinke scheut olie of (room)boter te bakken. Je kunt een stuk vlees, zoals kipfilet of biefstuk, namelijk ook gewoon in de heteluchtfriteuse bereiden. Breng het vlees eerst op smaak met zout, peper en andere specerijen. Laat dit even intrekken en dep het vlees vervolgens goed droog. Stop het in de airfryer en je kunt in een mum van tijd aan tafel.

Falafel

Je kunt kant-en-klare falafel natuurlijk gewoon opwarmen in de airfryer, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Volg bijvoorbeeld dit recept voor heerlijke falafel. Stop de balletjes echter niet in de oven, maar in de vetvrije frituurpan. Komt geen extra olie aan te pas, en is ook vaak nog sneller.

Hardgekookt eitje

We hebben er al eens over geschreven, maar ook een eitje kun je in de airfryer koken. Met deze tips kun je binnen een mum van tijd genieten van een hardgekookt eitje.

Cupcakes

Bij een airfryer denken wij vaak aan hartige snacks. Toch kun je er ook cupcakes in bakken. Ideaal als je thuis geen oven hebt. Maak gewoon cupcakes zoals je gewend bent, zoals deze heerlijke red velvet cupcakes, en stop ze dan zo’n 15 tot 20 minuten op 150 graden in de heteluchtfriteuse. Controleer met een satéprikker of de binnenkant goed gaar is. Blijft er nog wat beslag aan de prikker kleven, laat de cupcakes dan nog een minuut of twee langer bakken.

Cheesecake

Cheesecake blijft toch wel ons favoriete dessert. En goed nieuws, die kun je ook gewoon in de airfryer bakken! Ook andere taarten, zoals appeltaart en kersenvlaai, kun je in de vetvrije frituurpan maken. Verwarm je airfryer op 160 graden en laat de cheesecake 20 tot 25 minuten bakken. Laat de taart tot slot nog een paar uur afkoelen in de koelkast, zodat ‘ie lekker stevig wordt.

Lees ook: Kan aluminiumfolie of bakpapier in de Airfryer?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash