Christel

Een van de lekkerste cakejes die er bestaan!

Van een red velvet cupcake worden we altijd blij. Het chocoladecakeje is niet alleen lekker, maar ziet er door de rode kleur ook nog eens heel gezellig uit. Naast dat-ie zo lekker is, is het ook nog eens heel erg makkelijk om deze lekkernij te maken. Met de volgende ingrediënten maak je de lekkerste red velvet cupcake!

Wat heb je nodig voor 12 cakejes?

Voor de cakejes:

  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram cacao
  • 125 gram basterdsuiker
  • 140 gram zachte roomboter
  • 2 eieren
  • 50 milliliter karnemelk
  • 20 gram roomboter
  • 2 theelepel rode kleurstof
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje baksoda
  • snuf zout
  • scheutje appelazijn

Voor de topping:

  • 80 gram zachte roomboter
  • 120 gram roomkaas
  • 420 gram poedersuiker

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en doe papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Zeef het bakmeel, de cacao, suiker en zout in een kom.
  • Voeg daarna de roomboter en eieren toe en mix het tot een geheel met een handmixer.
  • Doe de karnemelk en azijn in een kommetje en voeg hier de kleurstof en vanille-extract aan toe. Roer dit tot een geheel.
  • Schenk dit daarna bij het beslag en voeg de baksoda toe en klop dit opnieuw tot een geheel met de mixer.
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en zet deze daarna voor 22 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen alvast de topping. Dit doe je simpelweg door de boter en roomkaas in een kom te doen en tot een geheel te kloppen.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je langzaam klopt. Blijf vervolgens net zo lang mixen tot het een luchtig geheel is.
  • Laat de cakejes volledig afkoelen als ze klaar zijn voordat de topping erop wordt gespoten.
  • Doe de topping in een spuitzak en spuit dit op de red velvet cupcakes.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cupcake Jemma | Beeld: red velvet cupcake door Stu_Spivack onder de licentie CC BY-SA 2.0