Ingrediënten
  • Voor de wentelteefjes:
  • 1 briochebrood, in 3 sneden
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1,9 liter zware room
  • 2 vanillebonen
  • 6 grote eieren, opgeklopt
  • Voor de vulling:
  • 110 gram zachte roomkaas
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram aardbeien, in kwartjes gesneden
  • Voor het aardbeienmengsel
  • 75 gram aardbeien, in kwartjes gesneden
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1/2 citroen
  • 75 gram bosbessen
  • 85 gram ahornsiroop
  • Voor de chantilly cream
  • 240 milliliter volvette slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Voor de topping:
  • 100 gram basterdsuiker
  • 4 verse muntbladeren
Vivian
70 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de wentelteefjes:
  • 1 briochebrood, in 3 sneden
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1,9 liter zware room
  • 2 vanillebonen
  • 6 grote eieren, opgeklopt
  • Voor de vulling:
  • 110 gram zachte roomkaas
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram aardbeien, in kwartjes gesneden
  • Voor het aardbeienmengsel
  • 75 gram aardbeien, in kwartjes gesneden
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1/2 citroen
  • 75 gram bosbessen
  • 85 gram ahornsiroop
  • Voor de chantilly cream
  • 240 milliliter volvette slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Voor de topping:
  • 100 gram basterdsuiker
  • 4 verse muntbladeren

Een heerlijke, hartige variatie op ons favoriete brunchgerecht

Wentelteefjes zijn dé ideale manier om je oude broodsneetjes nog wat nieuw leven in te blazen. Geen enkele reden om die weg te gooien, want je kunt er nog iets heel lekkers van maken. Deze goudbruine wentelteefjes zijn nog eens éxtra lekker, ze zijn namelijk gevuld met ricotta en roomkaas. Yummy!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de heerlijk gevulde wentelteefjes:

  • Allereerst maak je de wentelteefjes zelf. Zorg dat je wat dikkere sneetjes brood hebt. Maak vervolgens met een schilmesje een kleine snee in de zijkant van elk sneetje brood. Zorg dat je de snee diep genoeg maakt, maar niet zo ver dat ook de andere kant open gaat. Zet aan de kant.
  • Meng in een grote pan op middelhoog vuur de kristalsuiker, slagroom en vanillebonen en breng deze aan de kook. Klop dit tot de suiker is opgelost en het mengsel is opgewarmd. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Dit is het roommengsel.
  • Voeg vervolgens de eieren toe aan een grote kom. Voeg hier langzaam een lepel van het roommengsel aan toe en klop goed. Haal het roommengsel van het vuur en giet het eimengsel langzaam in de pan, al kloppend om de twee mengsels tot een geheel te brengen. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Leg de in plakjes gesneden brioche in een ovenschaal van zo’n 19 x 27 cm. Giet het afgekoelde mengsel over het brood. Laat dit minimaal 1 uur inwerken.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng de geweekte brioche over in een schone ovenschaal van 19 x 27 cm. Bak deze 35-40 minuten in de oven. Let erop dat de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Begin met de vulling terwijl de briochesneetjes bakken en afkoelen. Meng hiervoor de roomkaas, ricotta en de aardbeien in een middelgrote kom. Klop met een elektrische handmixer op gemiddelde snelheid tot je een luchtig mengsel hebt. Doe dit mengsel in een spuitzak met een grote ronde punt en zet het in de koelkast tot het klaar is voor gebruik.
  • Nu is het tijd voor de aardbeien: meng in een aparte middelgrote kom de aardbeien, het citroensap, de suiker en het citroenschil. Roer dit goed en zet 10 minuten opzij.
  • Maak de chantilly cream: meng de slagroom, suiker en vanille in een aparte middelgrote kom. Klop met een elektrische handmixer op gemiddelde snelheid tot er zachte pieken ontstaan.
  • Spuit het ricotta- en roomkaasmengsel in het midden van elke sneetje brood. Zorg ervoor dat je de briochesneetjes niet te vol spuit met room.
  • Bedek elk sneetje french toast met een flinke schep basterdsuiker. Brand de suiker met een keukenbrander tot deze gesmolten en goudbruin is voor een éxtra lekker effect.
  • Voeg de bosbessen en ahornsiroop toe aan de aardbeien en roer door. Decoreer hiermee de wentelteefjes. Voeg ook de chantilly cream hier aan toe. Maak het af met een blaadje munt. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: 6x onze lekkerste koolhydraatarme ontbijtrecepten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash