Vivian

Niet alleen mooi, ook nog eens héél lekker

Je hebt een paar gasten over de vloer en je wilt een borrelplankje maken. Want: die zien er altijd zo leuk uit op Instagram en Pinterest. Al snel kom je erachter dat dit niet zo makkelijk is als het eruitziet. En het oog wil nu eenmaal ook wat… Deze Instagrammer deelt haar tips voor de perfecte borrelplank. 

Keuzes, keuzes, keuzes…

Ronde planken, lange planken. Grote planken, kleine planken. Druiven, kazen, worstjes, of een vegetarische plank. De mogelijkheden voor een borrelplankje of kaasplankje zijn eindeloos. En als je eindelijk een keus hebt gemaakt, waar begin je dan? Eerst de kaas? Of toch eerst het fruit? Of misschien de biscuitjes? Gelukkig schiet Instagrammer Marissa, @cheesebynumbers, te hulp.

https://www.instagram.com/p/CEHjR4HgLu0/

Vaste volgorde

Marissa laat op haar Instagram stap voor stap zien hoe je de mooiste kaasplankjes maakt. Hierbij houdt ze vaak een vaste volgorde aan. Allereerst decoreert ze de plank met de kaas of de kazen. Deze plaatst ze vaak verspreid over enkele hoeken van het dienblad. Vervolgens is het vlees aan de beurt. Dit wordt vaak overdwars of in het midden geplaatst. De verse producten, zoals aardbeien of bosbessen, worden tussen het vlees en de kazen gelegd. Een lekkere bite mag natuurlijk niet ontbreken, dus worden er vervolgens wat crackers, biscuitjes en noten op de plank gelegd. Om de borrelplank helemaal af te maken, kun je garneren met bijvoorbeeld wat verse tijm of munt.

https://www.instagram.com/p/CEaDQXmAwqK/

https://www.instagram.com/p/CCoN__RAT2p/

Ook lekker: Recept: supersimpele warme camembert voor op de borrelplank

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Foodies | Beeld: Unsplash