Fabiën

Ideaal!

De airfryer is tegenwoordig in menig keuken te vinden. En dat is niet zo gek, als je weet wat je er allemaal in kunt klaarmaken. Je kunt er onder andere een gepocheerd eitjelekkere pizza of knapperig knoflookbrood in bereiden. Maar wist je dat je de volgende voedingsmiddelen ook kunt bereiden in de airfryer?

1. Groenten grillen

Naast vlees, frituurhapjes en brood kun je ook groenten klaarmaken in de airfryer. Zo kun je bijvoorbeeld tomaat, praprika, rode ui, courgette, champignons, zoete aardappel, groene asperges, pompoen, knolselderij en bieten grillen in het keukenapparaat. Dit kun je op meerdere manieren doen. Je kunt de groenten in kleine stukjes snijden en er wat zonnebloemolie overheen gieten. Het beste is om hier een speciaal grillrooster voor te gebruiken. Doe de groenten voor 7 tot 10 minuten op 180 graden in de airfryer. Of maak spiesjes van de groente en grill ze op de barbecue manier. Ook lekker!

2. Vis

Ook vis kun je heerlijk klaarmaken in de airfryer. Zo kun je krokante vis zoals een gepaneerde kabeljauwfilet of pangafilet braden in het apparaat, maar ook een zalmfilet kan gebakken worden in de airfryer. Bak vis op 200 graden voor ongeveer 10 tot 12 minuten en smullen maar!

3. Koekjes

Geen oven in huis, maar wel dol op bakken? Dan kun je met de airfryer ook heerlijk zelf koekjes maken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met chocolate chip cookies. Het handigst is om dit in kleine porties te doen, dus steeds vier koekjes tegelijk in het mandje van de airfryer. Met ongeveer 175 graden zit je bij de meeste koekjes wel goed. Aangeraden wordt om koeken voor ongeveer 10 minuten te bakken, maar dit verschilt per koek. Sommige zijn na 5 minuten al klaar. Houd ze dus goed in de gaten. Ook is het handig om bakpapier te gebruiken, zodat het koekje niet door het mandje smelt.

Ook lekker: Churros-bollen met Nutella chocoladedip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: iStock