35 min.
6 pers.

Het water stroomt ons al in de mond

Voor churros mag je menig mens ’s nachts wakker maken. Deze traditionele Spaanse snacks van deeg zijn niet meer uit ons land weg te denken. De lange strengen worden gedipt in kaneelsuiker en geserveerd met een heerlijke chocoladesaus. Wij gooien het roer om en maken deze simpele versie van de Spaanse churros. Makkelijk om te maken en lekker om te serveren tijdens een diner met vrienden of familie.

Deze churros-bollen met Nutella chocoladedip zijn overheerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de churros-bollen met Nutella chocolade dip:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bereid eerst de deegmix: volg de aanwijzingen op de verpakking van de biscuitmix.
  • Vet een ronde ovenschaal in met wat boter.
  • Maak van het deeg bollen ter grootte van pingpongballetjes.
  • Doop elke bol in de gesmolten boter en rol door de kaneelsuiker.
  • Plaats de bollen rond de omtrek van de ronde ovenschaal om een ring te vormen. De koekjes moeten elkaar raken.
  • Schenk de Nutella in het midden van de koekjes.
  • Bak in de oven tot de churros-bollen goudbruin zijn, ± 25 minuten.
  • Laat 10 minuten rusten alvorens te serveren.
  • Genieten maar!

Bekijk hieronder de video met instructie:

Ook lekker: Simpele chocoladetaartjes á la Gordon Ramsay

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • Biscuitmix bv. Dr. Oetker basismix voor taart
  • 4 eieren
  • 50 milliliter melk
  • 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • Boter om in te vetten
  • 300 gram kaneelsuiker
  • 200 gram Nutella Hazelnootpasta