Sara Bergsma

Pompoenen-seizoen is van start

Pompoenen en de herfst zijn in ons hoofd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodra de bladeren van de bomen beginnen te verkleuren, staan wij in de keuken voor de bereiding van een romige pompoensoep of hartige stoofschotel. Maar voordat je deze heerlijke groente in een gerecht kunt verwerken, is er één taak die je nog moet volbrengen, namelijk: het verwijderen van de pompoenpitten. En mochten wij hier nou net dé perfecte manier voor hebben. 

Recepten

Pompoenen staat bij velen bekend om hun veelzijdigheid in de keuken. Op KookFans.nl vind je daarom ook vele recepten waarin pompoen wordt verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan deze overheerlijke pompoenlasagne. En ook voor de kleinere portemonnee bieden we opties, zoals deze budgetproof romige pompoenpasta. Ook is deze herfstgroente perfect te gebruiken voor de bereiding van zoete traktaties, neem bijvoorbeeld deze heerlijke pompoenwafels.

Pompoenpitten verwijderen

Na het schillen en doormidden snijden van de pompoen, kiezen veel mensen ervoor om met een lepel aan de slag te gaan. Dit is vaak een rommelig klusje, waarbij de pompoenpitten alle kanten opvliegen. Om dit te voorkomen, kun je eens proberen om een ijsschep te gebruiken voor het verwijderen van de pitten. Door de bolling van deze schep, wordt het makkelijker om de pitten uit de pompoen te lepelen. Je hebt namelijk meer grip dan bij een normale lepel, waardoor je beter kracht kunt zetten.

Pompoenpitten roosteren

Wanneer je de pompoenpitten succesvol hebt verwijderd, is het natuurlijk zonde om ze weg te gooien. Je kunt ze namelijk nog super goed gebruiken ter garnering van bepaalde gerechten, of je kunt ze als snack eten. Hieraan gaat nog wel wat werk vooraf, want rauw zijn de pompoenpitten niet lekker. In dit artikel kun je vinden hoe je de pompoenpitten het beste kunt prepareren voor gebruik.

Ook lekker: Aha! Dít is het perfecte moment om je knoflook toe te voegen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Adobe Stock