Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 teentjes gemalen knoflook
  • 500 gram pompoen, in kleine blokjes gesneden
  • 50 - 100 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 350 gram pasta
  • 40 gram Parmezaanse kaas
Jasmijn
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 teentjes gemalen knoflook
  • 500 gram pompoen, in kleine blokjes gesneden
  • 50 - 100 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 350 gram pasta
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Simpel, snel en vol van smaak

In de herfst zijn pompoenen onze beste vrienden. Je kunt ze verwerken in diverse gerechten en ze zorgen voor die heerlijk warme smaak. Ook voor dit gerecht heb je pompoen nodig. Met het simpele recept maak je in mum van tijd je eigen romige, herfstige pompoensoep.

Laat die herfstwind maar waaien

We zijn dol op pompoensoep, maar soms missen de varianten uit de supermarkt een zekere romigheid. Daar heb je met dit recept geen last van, want er zitten meer dan genoeg creamy ingrediënten in. De hier omschreven hoeveelheden zijn bedoeld voor vier personen, maar je kunt deze soep ook makkelijk voor een grote(re) groep maken. Ideaal voor heerlijk stormachtige herfstavonden!

1. Specerijen

  • Pak een kookpan en warm daar water in op tot het kookt.
  • Pak een middelgrote bakpan en warm daar de olijfolie in op.
  • Voeg de ui toe, doe er een beetje zout bij en wacht tot de ui zacht en doorzichtig is geworden.
  • Voeg de knoflook toe en laat het geheel een minuutje sudderen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

2. Pompoenmengsel

  • Voeg de pompoen toe aan de pan met kokend water en laat het daar 10 tot 15 minuten in koken.
  • Check met een keukenmesje hoe zacht de pompoen is. Kun je het mesje er makkelijk in steken? Dan mag het water worden afgegoten.
  • Doe het pompoenmengsel in de blender en voeg er 50 milliliter melk en het ui-knoflookmengsel aan toe.
  • Zet ondertussen een nieuwe pan met water op, waar de pasta later in moet koken.
  • Blend alles tot een vloeibaar geheel. Voeg daarbij tussendoor telkens een beetje melk toe, tot het mengsel dik genoeg is.

3. Pasta

  • Doe de pasta in de pan en en laat het net zolang koken als op de verpakking staat.
  • Pak de bakpan er weer bij en meng daarin de tomatenpuree en de mascarpone door elkaar. Laat het een tijdje op laag vuur staan, tot het begint te borrelen.
  • Giet de pasta af, maar houd daarbij een klein glas met het kookwater over.

4. Alles samen

  • Doe de pasta, het pompoenmengsel en het beetje kookwater in de bakpan, bij de tomatenpuree en de mascarpone.
  • Roer alles goed door en sprenkel de Parmezaanse kaas eroverheen.
  • Opscheppen en smullen maar!

Lees ook: Recept: knapperige en gezonde pompoenchips uit de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: iStock