Sabine

Pompoenpitten zijn een heerlijke en verantwoorde snack

Of je het nu lekker vindt om een pompoen op te peuzelen of ‘m enkel uitholt om er leuke creaties van te maken; je blijft altijd over met een ding: de pitten. In de winkel zitten de pompoenpitten nog weleens op een brood, maar hoe krijg jij die pitten zelf zo lekker als in de winkel? Wij vertellen het je!

Dit heb je nodig:

  • pompoenpitten van een pompoen
  • kokosolie (of een andere neutrale olie zoals koolzaadolie)
  • zout naar smaak

Zo maak je het:

  • Was de pompoenpitten tot er geen pompoenvlees meer aan de pitten zit. Breng een pannetje met water aan de kook en doe de pompoenpitten hierin. Laat de pompoenpitten 20 minuten opstaan op laag vuur. Giet de pompoenpitten daarna af.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.
  • Gebruik een schone theedoek om de pitten droog te maken.
  • Plaats de zaden op een bakplaat en giet hier wat olie overheen. Voeg daarna een snufje zout toe. Meng de zaden tot ze allemaal voorzien zijn van een laagje olie.
  • Plaats de zaden in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten tot ze bruin beginnen te worden. Schep de zaden halverwege even om.
  • Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven wanneer de zaden bruin kleuren. Laat koelen en daarna kun je de pitten direct eten. De zaden zijn in een luchtdicht bakje ongeveer 3 dagen houdbaar.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay