Anne Brandse
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 macaroni & spaghetti pakket
  • 15 gram basilicum
  • 175 gram plantaardig kruimgehakt
  • 500 gram gezeefde tomaten passata
  • 1 flespompoen
  • 400 gram cottage cheese
  • 150 gram geraspte mozzarella

Makkelijk en lekker: pompoenlasagne

Wat is er nou lekkerder dan een warm bord lasagne bij thuiskomst van je barre fietstocht in dit winterachtige weer? Lasagne is wat ons betreft de ultieme comfort food, en met deze pompoenlasagne krijg je naast een goeie (en welverdiende) dosis kaas ook nog eens wat extra groente binnen, en door gewoon gehakt te vervangen door vegetarisch kruimgehakt ben je dubbel verantwoord bezig tijdens deze nationale week zonder vlees!

Zo maak je de pompoenlasagne:

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Intussen verhit je de olie of boter in een hapjespan. Voeg het macaroni- en spaghettipakket toe en bak deze 5 minuten.
  • Pluk intussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de steeltjes fijn. Voeg de steeltjes toe en bak mee. Schep er het vegetarische gehakt hierdoor. Schenk er de passata bij en stoof het geheel 5 minuten zonder deksel, zodat het kookvocht kan ontsluiten.
  • Schil intussen de flespompoen, snijd deze vanaf de steelaanzet in dunne schijfjes tot je de zaadjes tegenkomt. Schep hierna de zaadjes met een lepel uit de pompoen en snij verder in schijfjes. Snijd twee derde van het basilicum grof en roer door de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel daarna de helft van de tomaten-groentesaus over een ovenschaal (20 bij 30 centimeter). Verdeel er de helft van de pompoenblokjes over. Schep er de helft van de cottage cheese op. Maak zo nog 1 laag. Bestrooi met de mozzarella en bak in 30 minuten in de oven gaar.
  • Haal de lasagne uit de oven. Garneer met de rest van het basilicum en bestrooi met versgemalen peper.
  • Genieten maar!

Lees ook: 5 handige tips voor het snijden van pompoen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron en beeld: Lekker