Ingrediënten
  • Voor de taartbodem:
  • 250 gram bloem + extra voor het deegrollen
  • Snuf zout
  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 2 eidooiers
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • Voor de pecanvulling:
  • 250 gram pecannoten
  • 180 gram maïssiroop
  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels gesmolten, ongezouten roomboter
  • 1/2 theelepel zout
  • Extra benodigdheden:
  • Gedroogde bonen
Sara Bergsma
2 + 10 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Voor de taartbodem:
  • 250 gram bloem + extra voor het deegrollen
  • Snuf zout
  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 2 eidooiers
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • Voor de pecanvulling:
  • 250 gram pecannoten
  • 180 gram maïssiroop
  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels gesmolten, ongezouten roomboter
  • 1/2 theelepel zout
  • Extra benodigdheden:
  • Gedroogde bonen

Ready, set, bake!

Ben jij gek op pecannoten en kun je er geen genoeg van krijgen? Probeer dan eens om een heerlijke taart met pecannoten te maken! Dit iconische, uit Amerika afkomstige dessert heeft wereldwijd inmiddels vele harten veroverd. Wij begrijpen dat helemaal en daarom delen we nu het ultieme recept voor een klassieke pecan pie.

Wat moet je doen?

De taartbodem

  • Zeef de bloem en het zout samen in een grote kom.
  • Snijd de ongezouten roomboter in blokjes en doe deze bij het zout-bloemmengsel in de kom. Gebruik alleen je vingertoppen om de blokjes boter in de bloem te knijpen, totdat er geen grote klonten meer over zijn. Schud de kom om de grote stukken boter naar het oppervlak te halen.
  • Meng de eidooiers en het ijskoude water in een andere kom met een vork tot ze goed zijn gemixt.
  • Voeg het vloeibare mengsel toe aan het bloemmengsel, houdt hierbij 1/4 apart voor het geval je niet alles nodig hebt. Je wilt het deeg namelijk niet te nat maken. Meng alles door elkaar met een vork totdat er een deeg ontstaat.
  • Voeg meer van het vloeibare mengsel toe als het deeg nog wat droog aanvoelt. Het deeg is klaar wanneer het samenkomt tot een bal als je er in knijpt.
  • Leg het deeg op een schoon oppervlak en vorm er een schijf van. Wikkel de deegschijf in plastic folie en laat ‘m minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Bestrooi een schoon oppervlak licht met bloem en haal de gekoelde deegschijf uit de koelkast. Bestuif ook de bovenkant van het deeg met wat bloem.
  • Begin met het uitrollen van het deeg met de deegroller. Draai het deeg regelmatig om. Als er scheurtjes in het deeg ontstaan, druk deze dan weer dicht. Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer drie millimeter dik en plaats het in een taartvorm met een diameter van 22 centimeter. Snijd eventueel overtollig deeg aan de zijkanten van de vorm weg en krul de randen in een mooi patroon.
  • Leg een stuk bakpapier over de taartbodem en voeg de gedroogde bonen hier aan toe. Bak gedurende vijftien minuten in de oven tot de bodem licht goudbruin is.

De pecanvulling

  • Klop in een grote kom 185 gram van de pecannoten, maïssiroop, eieren, kristalsuiker, vanille extract, gesmolten roomboter en zout samen.
  • Als de oven klaar is, til je voorzichtig het bakpapier met de gedroogde bonen uit de taartbodem. De bonen heb je niet meer nodig. Giet de pecanvulling over de taartbodem. Leg de overgebleven pecannoten in een patroon naar keuze over de vulling heen.
  • Zet de taart terug in de oven voor 20 minuten. Bedek vervolgens met een stuk aluminiumfolie en bak nog eens 40 minuten, totdat de vulling volledig is gestold.
  • Laat de taart volledig afkoelen. Bewaar vervolgens in de koelkast.
  • Serveer de taart gekoeld of op kamertemperatuur.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: zó maak je een klassieke worteltaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock