Naomi
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote kipfilets
  • 2 pakjes Tuc koekjes naturel
  • zout en peper
  • 125 ml melk
  • 400 g geraspte kaas
  • peterselie
  • Een halve zak romige kippensoep
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels boter

Nadat je deze kip geproefd hebt wil je nooit meer anders…

Met dit recept tover je gegarandeerd elke frons om tot een glimlach aan tafel. Wie verwacht er nou dat je kan koken met tuc-koekjes? Nu heb nog nóg een excuus om van deze heerlijke zoute crackertjes te genieten. Als bonus is dit recept ook nog eens makkelijk! Binnen 15 minuten heb je de kippetjes in de oven en hoef je alleen nog maar een beetje geduld op te kunnen brengen. Dat is het lastigste, dat weten wij ook. Zeker als de geur je kamer binnen komt. Probeer ze maar!

 

Nu gaan we deze heerlijke kippetjes maken. Het is niet moeilijk en het duurt ook niet lang! Laten we aan de slag zijn, binnen no-time ben je lekker aan het smullen!

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd elke kipfilet in 3 stukken
  3. Vermaal de tuc-koekjes in een keukemachine of met de hand.
  4. Doe de melk, kaas en koekjes in 3 aparte schalen. Doe wat zout en peper bij de koekkruimels.
  5. Doop elk stukje kip eerst in de melk, dan in de kaas. Druk je kipjes vervolgens goed in de koekkruimels.
  6. Leg de kip in een ingevetten overschaal en bedenk de schaal met aluminiumfolie.
  7. Bak de kip in 35 minuten gaar en knapperig. Haal het folie weg en bak de kip dan nog 10 minuten.
  8. Verwarm de soep, crème fraîche en de boter in een pan en als het goed heet is giet je de saus over de kip.

Tip! Dit gerecht is heel lekker met sperzieboontjes.

Lees ook: Psst: Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jamiecooksitup | Beeld: Pexels