Naomi

Welk gekookt ei zou jij kiezen?

Of je nu van een hard- of een zachtgekookt eitje wil, elk gekookt ei heeft een gebruiksaanwijzing. Want hoe lang moet je een ei koken om om ‘m de -naar jouw smaak- perfecte structuur te geven? Daar hebben wij nu het antwoord op. Zo geef jij iedereen voortaan het eitje, zoals hij/zij ‘m wenst. Hard, zacht of misschien wel iets daartussenin.

Hoe eet jij je gekookte ei?

Lecithine

Laten we je eerst wat vertellen over hoe gezond dat gekookte eitje is. Er wordt namelijk gezegd dat er een verschil zit tussen een hard- en een zachtgekookt ei en dat klopt. We horen je denken: hoe zit dat dan? Komt-ie: eieren bevatten een stofje genaamd lecithine. De lecithine stimuleert de vetafbreking en het zorgt ervoor dat het vet in je lichaam wordt omgezet naar energie. Maar… dit stofje verliest zijn werking wanneer je je ei hard kookt. Wanneer je je ei zacht kookt, blijft dit stofje aanwezig! Hier lees je precies hoe het zit.

Aantal minuten

Maar hoe krijg je dat eitje nou perfect zacht gekookt, zonder dat het eiwit ook van je bord loopt. Dat doe je zo: als je naar het plaatje boven dit artikel kijkt zie je allemaal verschillende soorten gekookte eitjes. Als hoeveelste staat jouw favoriete ei in de rij? Kijk in de tabel hieronder en je weet nu precies hoe lang jouw ei moet koken om de perfecte structuur te krijgen. Zorg er altijd voor dat het water al kookt voordat je het eitje er voorzichtig in laat glijden. Dan weet je precies hoe lang je ei daadwerkelijk kookt.

Nummer  Aantal minuten koken
1 2 minuten
2 4 minuten
3 6 minuten
4 8 minuten
5 10 minuten

Lees ook: Hij pelt een hardgekookt ei in drie seconden en iedereen kan het hem nadoen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bright Side | Beeld: videostill Bright side