Maayke
Ingrediënten
  • 300 gram spek of ham
  • 6 eieren
  • 300 milliliter melk
  • zout & peper
  • stokbrood
  • geraspte kaas
  • peterselie
  • goed afsluitbaar zakje

Het ideale gerecht als je nog oud stokbrood in huis hebt liggen

Oud stokbrood gooien we liever snel weg. Niemand wordt blij van stokbrood dat verandert is in steen. Je kunt er werkelijk niks meer mee voor je gevoel. Gelukkig hebben wij bij Kookfans manieren om je stokbrood weer tot leven te wekken. Het is allemaal erg simpel.

Dit doe-het-zelf recept kan eigenlijk altijd. Ontbijt, lunch of diner, het maakt niet uit!

Oppiepen

De eerste manier om je stokbrood een boost te geven is het zogeheten ‘oppiepen’. Voor dit trucje besprenkel je je stokbrood eerst met een beetje water. Verwarm vervolgens je oven voor op 180 graden en bak je stokbrood totdat het water volledig verdampt is. Je stokbrood smaakt daardoor weer alsof het vers van de bakker komt. Naast dit handige trucje, kun je je stokbrood ook nog heel lekker verwerken tot iets nieuws.

Zo maak je het:

  • Snij het stokbrood in kleine stukjes.
  • Zet een pan op het vuur en bak driekwart van het spek heel lichtjes aan. De rest van het spek kun je later toevoegen.
  • Mix de eieren, melk en wat zout & peper door elkaar heen.
  • Doe het stokbrood in de zak en voeg de eiermix toe.
  • Doe de net gebakken stukjes spek en geraspte kaas in de zak.
  • Doe de zak goed dicht en schud de ingrediënten door elkaar. Leg de zak nu 30 minuten in de koelkast.
  • Na 30 minuten leeg je de zak in een bakvorm en top het af met wat kaas en de ongebakken spekjes of ham.
  • Bak het af in 25 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden. Laat hem 5 minuten afkoel en geniet van deze heerlijke taart!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Beeld: Pixabay