Naomi

Restaurants krijgen de gekste namen!

We zijn met z’n allen gek op de afhaalchinees. Babi Pangang, Nasi of misschien ga jij liever voor Bami? Wij krijgen er geen genoeg van. Om de afhaalchinees even in het zonnetje te zetten, hebben we hier feitjes voor je die je hoogstwaarschijnlijk nog niet wist over dit soort restaurants. 

Deze dingen wist je vast nog niet!

Eerste restaurant

Het eerste Chinese restaurant in Nederland opende de deuren in 1920 en heette Cheung Kwok Low. Chinees is heel populair als afhaalmaaltijd. In 1960 telde Nederland nog maar 225 Chinese restaurants en in 2014 zijn dat er zelfs al 2300!

Nederlands-Chinees

Grote kans dat jij gek bent op Babi Pangang en en Foe Yong Hai. Toch eet je dan eigenlijk helemaal niet Chinees. Deze gerechten zijn namelijk allemaal ontwikkelt door Nederlandse Chinezen. Word jij even voor de gek gehouden!

Restaurantnamen

Erg creatief met restaurantnamen zijn ‘de Chinezen’ niet en dat heeft ook wel weer zijn charme. Zo zijn er restaurantnamen die heel veel voorkomen in Nederland. Zo komt Kota Radje wel 44 keer voor. Ook De Chinese Muur (41 keer), Lotus (39 keer) en Azië (37 keer) zijn heel populair.

Uiteraard zijn er hele creatieve namen te vinden. Bereid je voor om eens even smakelijk te lachen.

Bij dit Chinese restaurant eet je nooit alleen. 

afhaalchineesafhaalchineesZouden hier elektrische gitaren aan te pas komen?

afhaalchineesafhaalchinees

Kun jij nog wat leuke namen bedenken? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Lees ook: Déze fout maken de meeste mensen wanneer ze kaas hebben gekocht

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Takeaway