Naomi

Nasi Goreng is hét gerecht voor de Aziëliefhebber

Nasi Goreng is een heerlijk gerecht voor de liefhebber van de Aziatische keuken. Velen van ons maken dit gerecht met behulp van een pakje of zakje uit de supermarkt. Hartstikke zonde en nergens voor nodig. Je kan dit gerecht heel makkelijk zelf maken, zonder hulp van zo’n pakje. 

Het is veel lekkerder dan zo’n pakje uit de supermarkt!

Dit heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gram rijst
  • 2 kipfilets
  • 250 gram magere spekblokjes
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • een halve zak soepgroenten

Wat moet je doen?

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder vet knapperig. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en voeg de koriander, laos, komijn, gember en ketjap toe. Laat dit alles even fruiten in de pan. Zo krijgt de olie een lekkere smaak.
  • Voeg nu de sambal, de helft van de ui en knoflook toe en bak dit mee tot de ui er glazig uitziet.
  • Bak nu de kipfilet in het mengsel mee en zorg dat deze goed gaar en goudbruin gebakken is. Laat de spekjes uit de koekenpan even uitlekken en bak de andere helft van de ui in het spekvet.
  • Voeg de soepgroenten toe aan de wok en schep de gebakken uien erbij.
  • Breng op smaak met wat zout en peper en een scheutje ketjap manis.
  • Serveertip: bak een ei en leg die er bovenop.

Lees ook: De lekkerste pindasaus maak je heel gemakkelijk zelf!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eetspiratie | Beeld: Pxhere