Maayke

 geheim perfecte Wiener Schnitzel

Zó smaakt-ie echt het allerlekkerst!

De Wiener Schnitzel kennen we allemaal. Met name als je deze wel eens in Duitsland of Oostenrijk hebt besteld en je weet hoe groot deze heerlijke stukken vlees kunnen zijn. Inmiddels gaat de Wiener Schnitzel de hele wereld over en wordt het met name tijdens de wintersportvakanties gegeten. Wil je thuis nét zo’n lekkere Wiener Schnitzel als in Oostenrijk? Volg dan dit recept!

Wij maken ‘m vanaf nu altijd op deze manier!

Wat heb je nodig?

  • 1 groot stuk kalfsvlees
  • 1 eierdooier
  • een scheutje melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout naar smaak
  • 50 gram meel
  • 50 gram paneermeel of broodkruimels
  • een scheutje zonnebloemolie
  • een vleeshamer of deegroller om het vlees mee plat te slaan

Zo maak je het:

  • Snijd het kalfsvlees (afhankelijk van de grootte) in gelijke stukken.
  • Sla met de vleeshamer of deegroller het vlees goed plat.
  • Voeg in een kom de eierdooier, melk en olijfolijf en mix het goed door elkaar.
  • Bestrooi beide kanten van het vlees met zout naar smaak.
  • Zet 3 kommetjes klaar; 1 met de eierdooiermix, 1 met het meel en 1 met het paneermeel of broodkruimels.
  • Haal het vlees eerst door de meel, dan de eimix en vervolgens door het paneermeel of broodkruimels.
  • Verhit in een koekenpan wat zonnebloemolie.
  • Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Serveer de Wiener Schnitzel met wat friet en een salade.

Bekijk de instructievideo van de Duitse chefkok hier:

Lees ook: Zo heb je broccoli nog nooit gegeten en hierna wil je niet meer anders!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Chefkoch.de | Beeld: videostill, YouTube