Maayke

Het geheim zit ‘m niet in de ingrediënten

Indonesische bami goreng is niet meer weg te denken in Nederland. Het heerlijke noodle gerecht wordt regelmatig zelf gemaakt, of besteld bij de favoriete Chinees. Toch kan het soms nog lastig zijn om de perfecte bami goreng te maken. Er is namelijk een cruciaal ding dat wij als Nederlandse burgers toch vaak nog fout doen tijdens het bereiden van bami. 

Topchef en culinair pionier, John Halvemaan, deelt in een workshop de ultieme tip om de lekkerste bami goreng te maken.

Cruciale tip
Vanwege zijn bijdrage aan gastronomie in Nederland won John Halvemaan vorig jaar de Johannes van Damprijs. Samen met zijn Indonesische vrouw verbleef John Halvemaan voor langere tijd in Indonesië. Hier leerde hij alle Aziatische gerechten perfect te bereiden. In een workshop deelt de chef de geheime en cruciale tip om de lekkerste bami te bereiden.

Ingrediënt voor ingrediënt
‘Keep it simple’ is John zijn motto. Volgens de topchef is de truc om alle ingrediënten die in het gerecht zitten apart te bakken. Dit houdt in dat de soorten groenten één voor één wokt/bakt. Bijvoorbeeld: je bakt eerst de prei en wanneer dit gaar is haal je het uit de pan en zet je het aan de kant. Hetzelfde geldt voor blokjes paprika, de kool, de vleesstukjes, de ui en/of lente-ui.

Bereiding
Ook een ei bak je apart per persoon. Kluts het ei een beetje door elkaar, vouw het dubbel en maak er kleine stukjes van. Kook ook de bami apart en zet dit aan de kant wanneer het gaar is. Nu is het tijd om alles bij elkaar in een pan te doen. Doe alle ingrediënten in een (wok)pan, voeg wat sambal, peper en zout toe. Bak het geheel lang en goed. Wees niet te voorzichtig, maar let erop dat de het niet aanbrandt in de pan. Haal de bami van het vuur en genieten maar!

Lees ook: De allerlekkerste én makkelijkste authentieke bami maak je zo!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels