Naomi

Je roomboter is voortaan zo op kamertemperatuur

Soms bedenk je opeens dat je wat wilt gaan bakken. Grote kans dat je de roomboter nog in de koelkast hebt liggen. Niet echt handig, want voor bijna elk recept moet hij op kamertemperatuur zijn. Wat nu? Wachten tot het zover is, of ‘m in de magnetron doen met het risico dat ‘ie volledig smelt als je niet oplet? Nee joh, dat kan veel makkelijker!

Voortaan doe jij het altijd zo!

Mengen

Eerst zullen we uitleggen waarom het zo belangrijk is om de ingrediënten op kamertemperatuur te hebben. Wanneer dit namelijk niet het geval is, zal dit resulteren in klonten en taaie stukken in je deeg. Dit wil je uiteraard voorkomen. Als producten op kamertemperatuur zijn, zullen ze beter mengen en een goede constante emulsie vormen. Hierdoor krijg je het perfecte luchtige beslag.

Raspen

Om je boter snel op kamertemperatuur te krijgen kun je ‘m natuurlijk een uurtje laten liggen, maar daar heb je eigenlijk geen zin in en tijd voor. Pak daarom de kaasrasp erbij. Rasp je boter boven een glazen schaal en hij is gelijk te gebruiken. Doordat je namelijk kleinere stukjes hebt, zullen die veel sneller opwarmen. Zo makkelijk kan het zijn!

Melk en eieren

Ook eieren en melk zouden eigenlijk op kamertemperatuur gebruikt moeten worden. Als je ook dit vergeten bent, dan kun je melk opwarmen door het in een een magnetronbestendige mok en zet het een paar seconden in de magnetron. Doe eieren vijf tot tien minuten in warm water en ook zij zullen goed opgewarmd zijn. Veel bakplezier!

Lees ook: Hierom bakken veel mensen hun kipfilet in bloem en jij vanaf nu ook!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cupcakesenmuffins | Beeld: pxhere